9 Ιουνίου 2013

Επικράτηση των tablets μέχρι το 2015 προβλέπει η IDC

Όποιος πιστεύει ότι το iPad και τα υπόλοιπα tablet είναι μόδα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Μια πρόβλεψη από την IDC δείχνει ότι οι αποστολές των tablet αναμένεται να ξεπεράσουν τις αποστολές φορητών υπολογιστών μέχρι το τέλος του 2013 ενώ υπολογίζουν ότι θα ξεπεράσει και τις συνολικές αποστολές των υπολογιστών μέχρι το 2015.
Η IDC προέβλεψε ότι οι αποστολές των tablet θα αυξηθούν κατά 58,7% αυτό το χρόνο, στις 229,3 εκατομμύρια, και αν η αύξηση αυτή συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και τα υπόλοιπα χρονιά, τότε οι πωλήσεις των tablet θα ξεπεράσουν αυτές των PC μέχρι το 2015.
Αν και αρκετοί ειδικοί πιστεύουν ότι η αυξημένη ζήτηση των tablet είναι αποτέλεσμα των δύσκολων οικονομικών καιρών που διανύουμε, τα δεδομένα της IDC δείχνει ότι χρήστες έχουν κάνει απλά μετάβαση στη τεχνολογία που χρησιμοποιούν.
Τα τελευταία χρόνια η μέση τιμή πώλησης ενός tablet έχει πέσει κατά 10,5%, στα 381 δολάρια, ωστόσο η μέση τιμή πώλησης των υπολογιστών έχει αυξηθεί στα 635 δολάρια. Η IDC πιστεύει ότι οι τιμές στα tablet θα συνεχίσουν να πέφτουν και τα υπόλοιπα χρόνια, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στα PC.
Μαζί με τις χαμηλότερες τιμές, η αγορά δείχνει επιπλέον ότι έχει προτίμηση και στις μικρότερες οθόνες. Το 2013 το 55% των tablet που πουλήθηκαν ήταν 8-ιντσών και κάτω. Ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 27% δυο χρονιά πιο πριν ωστόσο αναμένεται να πέσει και πάλι και να φτάσει το 43% το 2017.

techzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου