3 Νοεμβρίου 2013

Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία

Την βεβαιότητα πως « Η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει» επαναλαμβάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς. «Δεν θα αλλάξει ο νόμος 3869, ο νόμος Κατσέλη. Δεν θα αλλάξει ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος δεν έχει να φοβάται» τονίζει ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι αυτό έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές. Επισημαίνει, ακόμη, ότι «αυτοί οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις όποιες ρυθμίσεις είναι όσοι απλώς δεν έχουν σπίτι, αλλά περισσότερα σπίτια και, καλυπτόμενοι πίσω από τις διατάξεις αυτές, στην πραγματικότητα κερδίζουν ενώ δεν θα έπρεπε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτιμά ότι αυτή η εβδομάδα θα αξιοποιηθεί ώστε να ενσωματωθούν όλες οι θετικές προτάσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι γραμμένο σε πέτρα».

Σχετικά με τις επαγγελματικές μισθώσεις ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι η τρόικα έχει ζητήσει πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων και προσθέτει ότι «σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει κατάληξη στο θέμα». Πάντως, συμπληρώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, «η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη στάση σε σχέση με τις υφιστάμενες μισθώσεις. Δεν θέλει να υπάρξει καμία έξωση. Και από εκεί και πέρα, στην παρούσα φάση, για εμάς τουλάχιστον η όλη συζήτηση επικεντρώνεται στο τι θα γίνει σε σχέση με τις νέες. Και εκεί το θέμα είναι ανοιχτό».

Τέλος μιλώντας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι «θα επιμείνουμε σε αυτή την αλλαγή», διότι, όπως λέει, είναι «θέμα κοινής λογικής», «δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν όλες οι χώρες της Μεσογείου που μας ανταγωνίζονται στον τουρισμό».

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου