31 Μαΐου 2013

Παγίδευαν ΑΤΜ τραπεζών και κατασκεύαζαν αντίγραφα καρτών

Συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στη Γλυφάδα, 35χρονος Ρουμάνος ο οποίος μαζί με άγνωστο συνεργό του είχε εγκαταστήσει μηχανισμό παγίδευσης σε Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος Τράπεζας στην ίδια περιοχή. Οι δράστες αντέγραφαν τα στοιχεία των πελατών και στη συνέχεια, αφού κατασκεύαζαν αντίγραφα των καρτών τους, έκαναν αναλήψεις χρημάτων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο συλληφθείς είναι ηγετικό μέλος εγκληματικής ομάδας, που προβαίνει σε παγιδεύσεις Α.Τ.Μ. με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο «skimming».
Οι δράστες μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης-αντιγραφής, τους οποίους τοποθετούν σε Α.Τ.Μ., υφαρπάζουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από τον νόμιμο κάτοχο αυτών και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν αντίγραφα, με τα οποία πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, κατά το τελευταίο έτος έχουν υποκλέψει από τα Α.Τ.Μ. τραπεζών, στοιχεία 98 καρτών, κατασκευάζοντας αντίστοιχες κάρτες κλώνους, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 74.095 ευρώ.

Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις πιστωτικές κάρτες, μία κάρτα κλώνος και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην παγίδευση των Α.Τ.Μ.

Οι έρευνες για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας σε βάρος και άλλων Τραπεζών, καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς συνεχίζονται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου