24 Μαΐου 2013

4 SUPER ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ!

1.
Νιφάδες βρώμης με φρούτα
Οι νιφάδες βρώμης (τα γνωστά σε όλους μας Quaker) βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Ακόμα, αποδεσμεύουν ενέργεια στο σώμα σταδιακά και έτσι μένετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, χωρίς να πεινάτε. Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και σας βοηθούν να πετύχετε τις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών που πρέπει να παίρνετε την ημέρα, ενώ το γάλα σας προσφέρει το απαραίτητο για το σώμα ασβέστιο!
2. Γιαούρτι με φρούτα.
Πάρτε το αγαπημένο σας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και προσθέστε μία γενναία ποσότητα φρούτων της αρεσκείας σας κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πολύτιμα για τον άνθρωπο θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα φρούτα παρέχουν στον οργανισμό τα απαραίτητα σάκχαρα ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε με ενέργεια την ημέρα σας, ενώ επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
3. Ψωμί ολικής άλεσης με μέλι.
Το μέλι αποτελεί μία εξαιρετική πηγή ενέργειας και βιταμινών για τον οργανισμό. Δηλαδή ακριβώς ό,τι χρειάζεται το πρωί! Ακόμα, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από πολλές μορφές καρκίνου. Απλώστε το σε φέτες ψωμιού ολικής άλεσης και θα έχετε ένα απολαυστικό πρωινό γεμάτο ενέργεια!
4. Τοστ με ψωμί ολικής άλεσης.
Φτιάξτε τοστ με βραστή γαλοπούλα, τυρί με χαμηλά λιπαρά ή cottage cheese και ψωμί ολικής άλεσης.
Η γαλοπούλα είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε λιπαρά, ενώ το ημίπαχο τυρί είναι πολύ γευστικό και σας προσφέρει το απαραίτητο ασβέστιο, χωρίς πολλές θερμίδες και λιπαρά! Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα.

ifitnessbook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου