31 Μαΐου 2013

3 λόγοι να αρχίσετε κάποια πολεμική τέχνη

1. Κάνει καλό για την υγεία σας.
Πράγματι έχει αποδειχθεί πως η καθημερινή ενασχόληση με κάποια αερόβια γυμναστική όπως είναι οι πολεμικές τέχνες βοηθά τον οργανισμό σας να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Φυσικά η άσκηση χρειάζεται να συνδυαστεί και με την σωστή διατροφή και με τον σωστό ύπνο.
Η αντοχή σας επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα, το αίμα σας καθαρίζει από τις τοξίνες του τσιγάρου και κάθε βλαβερής ουσίας που εισέρχεται στον οργανισμό σας και γενικά ο οργανισμός σας μπαίνει σε μια διαδικασία αυτοκάθαρσης. Αν όχι όλες, οι περισσότερες πολεμικές τέχνες για αυτό έχουν επιλέξει την αερόβια άσκηση ως πρωτεύον εργαλείο για την δημιουργία του σωστού πολεμικού σώματος, δηλαδή του σώματος που είναι σε θέση να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες μια μάχης σώμα με σώμα και να έχει τα σωστά αποθέματα λίπους αλλά και ταυτόχρονα να έχει την δύναμη και την σωστή ελαστικότητα κατά την μάχη. Νιώθει κανείς, άλλος άνθρωπος μετά από κάθε προπόνηση. Ανοίγουν τα ρουθούνια του και οι πνεύμονες του με αποτέλεσμα να συλλέγουν περισσότερο οξυγόνο. Αν συνοδευτεί με ένα ζεστό μπάνιο ένα ελαφρύ φαγητό και ένα καλό ύπνο, θα ξυπνήσετε και θα έχετε όρεξη κυριολεκτικά να κατακτήσετε τον κόσμο. Πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος σας όπως στήθος, ράχη, πλάτη, ώμοι, γόνατα, σπονδυλική στήλη θα αποτελούν πλέον παρελθόν.

2. Αδυνατίζει αποτελεσματικά.
Πράγματι με την χρήση της αερόβιας άσκησης οι πολεμικές τέχνες αδυνατίζουν σε χρόνο κυριολεκτικά DT. Δηλαδή αν ξεκινήσετε κάποια πολεμική τέχνη όπως η πυγμαχία η το kickboxing ή το muay thai, θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Καταρχήν τα τοξικά λίπη που είναι αποτέλεσμα του τσιγάρου θα εξαφανιστούν στις πρώτες εβδομάδες , αν φυσικά το κόψετε κιόλας θα δείτε και καλύτερα αποτελέσματα. Το δέρμα σας θα γίνει ποιο λείο και θα εκπέμπει υγεία. Σε μια επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανακαλύψαν πως οι τοξίνες των ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα αλλά και του τσιγάρου είναι υπεύθυνες για το πάχος που έχετε στο σώμα σας επίσης το λίπος που κρατάει το σώμα σας δεν είναι λίπος ενέργειας που θα καταναλώσει ο οργανισμός σαν καύσιμη ύλη, αλλά λίπος σκουπίδι.

3. Αποκτάτε γνώση για αυτοάμυνα.
Πράγματι μετά από 2 μήνες προπόνησης, θα έχετε εκπαιδευτεί τόσο καλά, που αν σας τύχει κάποιο περιστατικό όπως το να σας απειλήσουν στον δρόμο, θα έχετε αρκετές ελπίδες να αντεπεξέλθετε σε μια τυχόν μάχη. Δεν είμαστε υπέρ του να λύνει κανείς τα προβλήματα του με το ξύλο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό είναι αναπόφευκτο.
Με τις πολεμικές τέχνες θα μάθετε να αντιμετωπίζετε τον αντίπαλο σας με τέτοιο τρόπο που δεν θα χρειάζεται να χυθεί καθόλου αίμα.

Πηγή: www.pygmaxia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου