16 Απριλίου 2013

Η Νεολαία ΣΥΝ κατηγορεί ΔΑΠ και ΠΑΣΠ

Για κλίμα έντασης που καλλιεργούν στα πανεπιστήμια λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές κατηγορεί την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ η Νεολαία Συνασπισμού. "Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών της 17ης Απρίλη, οι κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στρέφονται με απροκάλυπτο τρόπο εναντίον του μαζικού φοιτητικού κινήματος που αναπτύσσεται με αιχμές την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστημίου και την ανατροπή του σχεδίου «Αθηνά».

Οι εκφραστές της μνημονιακής πολιτικής στο πανεπιστήμιο επιλέγουν το μέσο της τρομοκράτησης και της καλλιέργειας κλίματος έντασης και φόβου. Αφού όλα αυτά τα χρόνια έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απαξιώσουν τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες στο Πανεπιστήμιο, υπονομεύοντας τις συνελεύσεις και οικοδομώντας εκτεταμένα πελατειακά δίκτυα, σήμερα με ύβρεις και με απειλές επιχειρούν να στερεώσουν εκ νέου την επιρροή τους. Ζηλεύοντας τη δόξα των φιλοκυβερνητικών «ομολόγων» τους στα πανεπιστήμια κατά την περίοδο της χούντας, τα στελέχη αυτών των παρατάξεων είτε με προπαγάνδα, είτε με βία επιχειρούν να φιμώσουν όλες τις δημοκρατικές φωνές", αναφέρει στην ανακοίνωση της η Νεολαία Συνασπισμού.



"Οι επιθέσεις από την ΠΑΣΠ σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών των ΤΕΙ της Πάτρας μετά το πέρας Γενικής Συνέλευσης, η επίθεση από φασιστικές ομάδες σε αγωνιστές στο ΠΑ.ΜΑΚ., οι φασιστικοί χαιρετισμοί στελεχών της ΔΑΠ στην Κομοτηνή, η γελοία στοχοποίηση των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας στο ΕΜΠ από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για την εκλογική κάθοδο της Χρυσής Αυγής, στήνουν ένα σκηνικό έντασης με στόχο την τρομοκράτηση των φοιτητών και των φοιτητριών. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι εκπρόσωποι των κυβερνητικών παρατάξεων είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν και τα πιο ακραία μέσα για να κάμψουν τις αντιστάσεις που εγείρονται απέναντι σ αυτή την αντιδραστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και το συνολικό αδιέξοδο που βιώνουν οι νέοι άνθρωποι.



Ωστόσο, η νεολαία που αγωνίζεται για την ισότιμη πρόσβαση στην πανεπιστημιακή μόρφωση και για την δημιουργία του πανεπιστημίου των αναγκών, σε μία κοινωνία χωρίς μνημόνια, θα τους γυρίσει την πλάτη οριστικά. Όσο κι αν φωνάζει, ο βασιλιάς είναι πλέον γυμνός.



Εμείς δηλώνουμε ότι θα περιφρουρήσουμε την εκλογική διαδικασία, όπως και όλες τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, απ’ οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσής τους ή τρομοκράτησης των φοιτητών. Το κλίμα της έντασης θα σπάσει από την ίδια τη μαζική παρουσία τους στις εκλογές", συνεχίζει η ανακοίνωση.



"Δε μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν! Ψηφίζουμε – στηρίζουμε Αριστερή Ενότητα για το Πανεπιστήμιο των αναγκών μας, σε μια κοινωνία χωρίς μνημόνια!" καταλήγει η Νεολαία Συνασπισμού.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου