13 Απριλίου 2013

Πρωινό, για ένα Καλό Ξεκίνημα!

Το πρωινό, πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το 25% των καθημερινών μας αναγκών σε ενέργεια και θρεπτικές ουσίες. Τα οφέλη του πρωινού γεύματος είναι πολλαπλά και αξιοσέβαστα. Όταν αυξάνεται η συχνότητα κατανάλωσης πρωινού γεύματος, το σωματικό λίπος σταδιακά μειώνεται, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη μείωση της πείνας που νιώθει κάποιος όσο η μέρα προχωρά. Έτσι, αποφεύγουμε την απρόσεκτη επιλογή τροφίμων και την υπερκατανάλωση λίπους.



Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας καταναλώνει τα τελευταία αποθέματα ενέργειας που έχουμε, γι' αυτό όταν ξυπνάμε πρέπει να εφοδιαζόμαστε ξανά. Ένα σωστό πρωινό θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες, ενώ θα μας χαρίσει λιγότερη αίσθηση κούρασης και καλύτερη ψυχική διάθεση.


Ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει υδατάνθρακες (δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα), πρωτεΐνες (αυγό, άπαχη γαλοπούλα/ζαμπόν) και λιπαρά (μαργαρίνη). Ως ένα πρωινό γεύμα, με λίγες θερμίδες, πλήρες και θρεπτικό, τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους καταναλωτές που επιθυμούν ένα υγιεινό πρωινό για τους ίδιους και τα παιδιά τους.



Τα δημητριακά ολικής αλέσεως πρωινού βοηθούν στη μείωση της παχυσαρκίας, ενώ παρέχουν στον οργανισμό σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Β. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε δημητριακά πρωινού έχουν πιο υγιές σωματικό βάρος και χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος από εκείνους που τα παραλείπουν ή επιλέγουν άλλες τροφές από τα δημητριακά. Συγκεκριμένες μελέτες που αφορούν στα παιδιά, δείχνουν ότι εκείνα που επιλέγουν να τρώνε συχνά δημητριακά ολικής αλέσεως είναι λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκα από αυτά που δεν τρώνε συχνά, αφού καταναλώνουν λιγότερο λίπος και λαμβάνουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών, των βιταμινών, και των ιχνοστοιχείων.

askisi.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου