13 Απριλίου 2013

Η Μπαρσελόνα ξόδεψε 3 εκ. ευρώ για να κατασκοπεύει τον Πικέ!

Η Μπαρσελόνα κατασκόπευε εξονυχιστικά στο διάστημα 2009-2010 κάθε κίνηση του Ζεράρ Πικέ, ξοδεύοντας γι' αυτόν το λόγο 3 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την «El Mundo». Ποιοι τα άλλα θύματα. Με βάση το δημοσίευμα της καταλανικής πολιτικής εφημερίδας, η Μπαρσελόνα ανέθεσε στο ιδιωτικό γραφείο ερευνών «Metodo 3» να ακολουθεί και να καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση του Πικέ στην καθημερινή του ζωή!

Έτσι, το τηλέφωνο, οι τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και το gps του αυτοκινήτου του Ισπανού αμυντικού παρακολουθούνταν.

Η «El Mundo» έφερε στο... φως φωτογραφίες του Πικέ από συναυλία του Αλεχάντρο Σανθ τον Σεπτέμβριο του 2010 μαζί με τον Πουγιόλ, υποστηρίζει ότι οδηγούσε σε πολύ υψηλές ταχύτητες (μέσο όρο 170χλμ/ώρα ενώ ξεπερνούσε αρκετές φορές και τα 200χλμ/ώρα) και ότι λατρεύει τόσο τα on line παιχνίδια ώστε να κάνει ιδιωτικά μαθήματα από επαγγελματία παίκτη του πόκερ, ενώ περιγράφει μερικά ξενύχτια του σε ντισκοτέκ ή στο σπίτι της συντρόφου του παραμονές αγώνων.

Όπως αποκαλύπτει μάλιστα το ίδιο Μέσο, η Μπαρσελόνα ξόδεψε συνολικά 3 εκ. ευρώ (!) για να κατασκοπεύει κάθε κίνηση του Πικέ, γεγονός που δεν τιμά ιδιαίτερα τον σύλλογο της Καταλονίας.

Εκτός του Πικέ, η διοίκηση των «μπλαουγράνα» ανέθεσε σε ιδιωτικά γραφεία ερευνών την παρακολούθηση τεσσάρων πρώην αντιπροέδρων, δύο Καλατανών πολιτικών, ενώ έλεγχε και την ηλεκτρονική αλληλογραφία αρκετών εργαζομένων του συλλόγου.

Ο φάκελος της υπόθεσης εξετάζεται από την Εισαγγελία της Βαρκελώνης, η οποία έχει καλέσει στις 30 Μαΐου τον πρώην αντιπρόεδρο Φεράν Σοριάνο (νυν στέλεχος στη Μάντσεστερ Σίτι) και τον πρών γενικό διευθυντή της Μπάρτσα, Χουάν Όλιβερ, ώστε να καταθέσουν.

sportandbusiness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου