26 Απριλίου 2013

Φονική πυρκαγιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Μόσχας

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό 38 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στα περίχωρα της Μόσχας, με βάση τις τοπικές Αρχές. Μέσα στο κτήριο βρίσκονταν συνολικά 41 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού. Από τον πύρινο εφιάλτη πως μόνο μια νοσοκόμα κατάφερε να ξεφύγει, παίρνοντας μαζί της και δύο ασθενείς.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 02.23 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στην πτέρυγα στέγασης ασθενών ειδικής θεραπείας. Όταν όμως έφτασαν εκεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και οι ομάδες διάσωσης οι φλόγες είχαν τυλίξει όλο το κτήριο.

Οι διασώστες έχουν ανασύρει 12 σορούς από τα συντρίμμια. Τέσσερις από αυτές βρέθηκαν κοντά στην έξοδο του νοσοκομείου, ενώ οι υπόλοιπες στις πτέρυγες.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Russia Today το νοσοκομείο είχε μπάρες στα παράθυρα, εμποδίζοντας έτσι τους ανθρώπους από τη διαφυγή. Άλλωστε, τα περισσότερα από τα πτώματα βρέθηκαν στα κρεβάτια τους.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, ενώ το κτήριο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου