25 Φεβρουαρίου 2013

Βόλος: Πήραν τον νόμο στα χέρια τους!

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η κόντρα των γιατρών του νοσοκομείου Βόλου, με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας κατέθεσε την Παρασκευή μήνυση κατά του διοικητή για χειροδικία, με αποτέλεσμα ο κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος να αναζητείται από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου!

Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών κρατάει πάνω από δύο μήνες, με τους γιατρούς να αξιώνουν την απομάκρυνσή του από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Η πρώτη απόφαση του υπουργείου Υγείας εκδόθηκε πριν από έναν μήνα, αλλά ήταν ελλιπής και η κρίθηκε άκυρο.

Ο απερχόμενος διοικητής αποδίδει το πρόσφατο συμβάν σε αποκάλυψη ιδιωτική πελατείας από γιατρό μέσα στο νοσοκομείο.Οι ασθενείς - σημειώνει - δεν προσήλθαν, όπως ο νόμος ορίζει, από τη γραμματεία του νοσοκομείου, προκειμένου να εξεταστούν.

Τονίζει, δε, ότι είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί του γιατρού περί επίθεσης.

Προβλήματα

Από την πλευρά τους οι γιατροί καταγγέλλουν ότι η εκκρεμότητα με τη διοίκηση του νοσοκομείου έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Διοικητικά συμβούλια δεν μπορούν να γίνουν. Έξι κλινικές κινδυνεύουν άμεσα να εξαφανιστούν, παραμένοντας με μόνο ένα γιατρό.

Γιατροί ειδικοί είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν δουλέψει εδώ και έξι μήνες.

Λόγω της έλλειψης ιατρών στα επείγοντα,αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού (τραυματιοφορείς, νοσηλευτές) το νοσοκομείο του Βόλου τείνει να γίνει κέντρο υγείας.

ΟΕΝΓΕ

Για βαρύτατες ευθύνες του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας:

'Βαρύτατες οι ευθύνες του κ. Λυκουρέντζου για τα επεισόδια που συνέβησαν στο νοσοκομείου Βόλου με πρωταγωνιστή τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Ζαχαρόπουλο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τον αναζητά προκειμένου να τον συλλάβει.

Τον εν λόγω κύριο υποτίθεται πως πριν ένα μήνα απέπεμψε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο υπουργός όμως υπαναχώρησε, υπακούοντας στη βούληση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, όπως κατήγγειλε η Ένωση Γιατρών Μαγνησίας, με αποτέλεσμα η απόφαση αποπομπής να μην εκτελείται και ο κ. Ζαχαρόπουλος να προκαλεί συνεχώς με ακραίες επιθετικές συμπεριφορές.

Καλούμε τον κ. Λυκουρέντζο να δημοσιεύσει και να εκτελέσει άμεσα την απόφαση αποπομπής του κ. Ζαχαρόπουλου, άλλως θα φέρει εκτός από την πολιτική ακέραια και την ποινική ευθύνη για ότι ήθελε συμβεί στο νοσοκομείο Βόλου'

iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου