25 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος είναι ο Βλαστός – Οι 2 αποτυχημένες αποδράσεις και η απαγωγή Παναγόπουλου

Ο Παναγιώτης Βλαστός είναι γνωστός εδώ και 19 χρονιά στους αστυνομικούς κύκλους. Το 1994 απασχόλησε για πρώτη φορά τις Αρχές, όταν και είχε καταδικαστεί μαζί με τον αδερφό του για δύο φόνους που είχαν διαπραχθεί έξω από νυχτερινό κέντρο. Τα δύο αδέρφια είχαν τραυματιστεί κατά το συμβάν και έτσι συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δολοφονίες ήταν στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα σε «νονούς». Τα δύο θύματα ήταν ο Γεράσιμος Ναστούλης (αδερφός ανθρώπου της νύχτας) και ο Δημήτρης Σπίνος.
Τέσσερα χρόνια μετά, ο Παναγιώτης Βλαστός αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους.
Τότε ήταν που, ενώ επέβαινε μαζί με τον αδελφό του στο αυτοκίνητό του, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη. Αστυνομικοί τον καταδίωξαν, ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα το ένα από τα δύο αδέλφια και ένας αρχιφύλακας.
Ο Παναγιώτης Βλαστός κατάφερε να ξεφύγει με δίκυκλο, για να συλληφθεί λίγους μήνες αργότερα.
Σύμφωνα με τις Αρχές, ο κακοποιός συνέχιζε τη δράση του μέσα από τις φυλακές αφού του αποδίδονται περιπτώσεις εκβιασμού καταστηματαρχών, ακόμη και τοποθετήσεις βομβών.
Αφήνεται και πάλι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αλλά το 2007 συλλαμβάνεται στην Κόρινθο, με την κατηγορία ότι πήγε να εισπράξει χρήματα από κατάστημα για λογαριασμό άλλου και πυροβόλησε τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.
Ο Παναγιώτης Βλαστός θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η οποία είχε διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2009 και είχε αποδοθεί στο αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος».
Το 2011, επιχείρησε να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά απέτυχε.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο Παναγιώτης Βλαστός επιχείρησε εκ νέου να αποδράσει αποτυχημένα με ελικόπτερο.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου