22 Φεβρουαρίου 2013

Χάος σε όλη την Αττική από το "τσουνάμι" τους δρόμους μετά την καταιγίδα

Μια βροχή δε μας έσωσε. Μας έπνιξε! Η Αθήνα έγινε... Βενετία από τη νεροποντή που ξεκίνησε τα ξημερώματα και δεν έχει σταματήσει. Τα φαινόμενα κινούνται ήδη προς τα ανατολικά και σταδιακά από το μεσημέρι θα Σταματήσουν. Έως τότε, όμως, οι κάτοικοι της Αττικής έρχονται αντιμέτωποι με μια θάλασσα προβλήματα! Προς Ελευσίνα και Αίγινα «κινείται» τώρα το κύμα κακοκαιρίας
- Έκτακτο δελτίο από τη ΕΜΥ σήμερα το πρωί! Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
- Περισσότερες από 800 κλήσεις στην Πυροσβεστική, 140 πυροσβέστες και 70 συνεργεία στο δρόμο
- Έγινε... ποτάμι ξανά ο Ιλισσός!
- Υπερχείλισε το ρέμα της Πικροδάφνης, παρέσυρε αυτοκίνητα
- Πλημμύρισαν οι γραμμές του ΗΣΑΠ από Μοναστηράκι έως Θησείο και ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής
- Στις 12:30 άνοιξε η Πειραιώς!
- Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.
Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους και τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, σε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα! Κλασσικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην οδό Πειραιώς, που ήταν κλειστή μέχρι τις 12:30 και στα δύο ρεύματα, από Πέτρου Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας.
Εικόνες χάους παρατηρούνται επίσης στην παραλιακή, από τον Πειραιά έως και τη Γλυφάδα. Κλειστή για πολλές ώρες ήταν και η περιφερειακή οδός του Αιγάλεω, πίσω από τα διυλιστήρια. Την κατάσταση στους δρόμους κάνει ακόμη πιο δύσκολη η... απουσία φαναριών, αφού πολλοί σηματοδότες δε λειτουργούν!
Η λεωφόρος Βουλιαγμένης στο ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα, στο ρεύμα προς Αθήνα, άνοιξε. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Ασπροπύργου και η υπόγεια γέφυρα στη Συγγρού.
Στην Αθηνών-Κορίνθου, ο δρόμος έκλεισε στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της γέφυρας του Ασπρόπυργου. Ουρά 10 χιλιομέτρων σχημάτισαν νωρίτερα τα αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Κόρινθο. Στις 12:30 το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου, στη γέφυρα Ασπροπύρου αλλά και στην περιφερειακή του Αιγάλεω.

Απίστευτες εικόνες και στη Σταμάτα, όπου ο κεντρικός δρόμος έχει πλημμυρίσει και φυσικά είναι απροσπέλαστος!
Συνολικά η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 800 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών. Σε όλη την Αττική, επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση και οι διακοπές ρεύματος είναι συνέχεις. Οι βλάβες οφείλονται στο ότι πλημμύρισαν υπόγειοι υποσταθμοί της ΔΕΗ, σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάζεται συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται κυρίως στα νότια προάστια και κυρίως σε Πειραιά, Φάληρο, Καλλιθέα και Κουκάκι.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου