30 Ιανουαρίου 2013

Σκηνές απείρου κάλλους με «γαλλικά» στη Βουλή

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στους διαδρόμους της Βουλής, με ...γαλλικά που δεν αρμόζουν σε κυρίες να ανταλλάσσονται μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή. Το «σκηνικό» ξεκίνησε στην αίθουσα της Ολομέλειας, όταν το προεδρείο δεν έδωσε τον λόγο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με την κ.Βούλτεψη να παίρνει το μέρος του προεδρείου και την κ.Μακρή του συναδέλφου της. «Βρε, Τέρενς, είμαστε και εμείς εδώ, πώς κάνετε έτσι;», είπε η βουλευτής της ΝΔ, για να απαντήσει εκ μέρους του η κ.Μακρή λέγοντας «τι λες μ...ή που είστε και εσείς εδώ;». Ακολούθησαν δε πιο... προσωπικές αναφορές. Ο έλεγχος χάθηκε όταν η κ. Μακρή βγαίνοντας από την αίθουσα είπε –σύμφωνα με παρευρισκόμενους βουλευτές- προς τη συνάδελφό της «ξέρουμε ποιος ήταν ο πατέρας σου», με την κ. Βούλτεψη να την χαρακτηρίζει «τσόκαρο», υποστηρίζοντας πως δεν θα της πει εκείνη ποιος ήταν ο πατέρας της. Το μέρος της κ. Βούλτεψη πήραν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη και Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ στο στόχαστρο έβαλαν την κ. Μακρή και συνάδελφοί της από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστηκαν σχόλια όπως ότι «κάποιος πρέπει να την μαζέψει», ή ότι «ο Βούλτεψης ήταν αριστερός, εσύ είσαι χούντα» και πως «είναι απαράδεκτο να ακούγονται τέτοια πράγματα για γονείς βουλευτών» κ.α.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε στους διαδρόμους της Βουλής σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, προκαλώντας αναστάτωση, με την κ. Μακρή πάντως να επιμένει πως το μόνο που είπε ήταν ότι η Σοφία Βούλτεψη δεν τιμά την ιστορία του πατέρα της, και την τελευταία να ξεσπά τελικά σε λυγμούς λίγο αργότερα στο καφενείο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τηλεφώνησε αργότερα στην κ. Βούλτεψη ζητώντας συγγνώμη για το συμβάν και χαρακτηρίζοντας «ιεροσυλία» όσα ακούστηκαν για τον Γιάννη Βούλτεψη. Επί του συγκεκριμένου δε, νωρίτερα, και ο Τέρενς Κουίκ, απευθυνόμενος στη Σοφία Βούλτεψη, φέρεται να είπε πως «δεν έχω τίποτα να πω για τον πατέρα σου, ήταν δάσκαλός μου»...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου