30 Ιανουαρίου 2013

Ξύλο και χημικά ανάμεσα σε ΜΑΤ και μέλη του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας

- Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

- Άγριες σκηνές και χρήση χημικών κατά τη συμπλοκή

- Προσήχθησαν οι περίπου 40 που νωρίτερα κατέλαβαν στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση, στον 8ο όροφο του υπουργείου Εργασίας - Κλειστή η Σταδίου από το ύψος της Ομόνοιας

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑπίστευτες εικόνες επικράτησαν λίγο πριν από τις 12:30 έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, όταν μέλη του ΠΑΜΕ συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ. Έγινε και χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι συνδικαλιστές βρέθηκαν έξω από το υπουργείο για να συμπαρασταθούν σε άλλα μέλη του ΠΑΜΕ που νωρίτερα κατέλαβαν, συμβολικά, το γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Η ένταση επικράτησε όταν τα ΜΑΤ θέλησαν να ανοίξουν διάδρομο για να οδηγήσουν στις κλούβες τους "καταληψίες" που είχαν προσαχθεί από την αστυνομία.

Ο υπουργός δε βρισκόταν στο γραφείο του όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων, μελών του ΠΑΜΕ, εισέβαλλε στον 8ο όροφο του υπουργείου Απασχόλησης.

Η συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του κ. Βρούτση, σύμφωνα με τις οποίες η κοινωνική ασφάλιση στηρίζεται σε πελατειακές σχέσεις.

Το ΠΑΜΕ πιστεύει πως με αυτές τις δηλώσεις ο υπουργός μεθοδεύει νέες περικοπές επιδομάτων και το πετσόκομα της κοινωνικής ασφάλισης γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου