30 Ιανουαρίου 2013

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Πέμπτη η χώρα, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε διάφορους φορείς του δημοσίου τομέα. Λεωφορεία και τρόλεϊ σηκώνουν χειρόφρενο για 24 ώρες, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΟΣΕ. Η μπλε γραμμή του ΜΕΤΡΟ (Αιγάλεω-Αεροδρόμιο) θα τερματίζει στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, θα κυκλοφορήσουν κανονικά, καθώς λόγω της επίταξης οι εργαζόμενοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στη στάση εργασίας θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 02.00 για την πρωϊνή βάρδια και από τις 02.00 το μεσημέρι έως τις 05.00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πραγματοποιούν και αυτοί 24ωρη απεργία, καθώς διαμαρτύρονται για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό.

Τέλος, δεμένα θα παραμείνουν τα καράβια στα λιμάνια, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκινά από την Πέμπτη, 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου