28 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Εστησε απάτη για να βγάλει χρήματα από το μακελειό στο Σάντι Χουκ

Μια επιτήδεια από τη Νέα Υόρκη εκμεταλλεύτηκε το δράμα των κατοίκων του Νιούταουν που επλήγη από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, υποδυόμενη την θεία ενός εκ των παιδιών που δολοφονήθηκαν, προκειμένου να αποσπάσει χρηματικές δωρεές. Η 37χρονη Νούελ Άλμπα, συνελήφθη από πράκτορες του FBI με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε το Facebook, όπως επίσης τηλεφωνήματα και γραπτά μηνύματα, με στόχο να παρασύρει ανυποψίαστους πολίτες.

Υποδυόμενη την θεία ενός εκ των θυμάτων του μακελειού, παρότρυνε τον κόσμο να συνεισφέρει σε ένα «ταμείο για την κηδεία» που υποτίθεται ότι είχε συστήσει με τον αδερφό της και άλλους συγγενείς, ενώ παράλληλα έδινε οδηγίες για δωρεές μέσω Paypal ή με απευθείας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Δίχως αναστολές και με μια πρωτοφανή έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού προς τα θύματα και τους συγγενείς, η 37χρονη φέρεται να είπε σε τηλεφωνική συνομιλία με έναν από τους δωρητές, ότι είχε πάει στο δημοτικό Σάντι Χουκ, προκειμένου να αναγνωρίσει τον «ανιψιό της».
«Δεν ανυπομονώ να δω το φέρετρο, γιατί αυτό θα μας σκοτώσει όλους σήμερα. 11 σφαίρες στο μικρό του σώμα» ήταν ένα από τα μηνύματα που δεν δίστασε να στείλει στα υποψήφια θύματά της.
Η κατηγορούμενη, η οποία υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως οι λογαριασμοί της χρησιμοποιήθηκαν για να στηθεί η απάτη, εμφανίστηκε στο δικαστήριο χθες, Πέμπτη και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 50.000 δολαρίων.
Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν ο αριθμός των δωρητών, πάντως όλες οι δωρεές έχουν επιστραφεί.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου