30 Δεκεμβρίου 2012

Εξεταστική για τα αίτια της πτώσης της κυβέρνησής του θέλει ο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει εξεταστική επιτροπή η οποία θα ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του, πριν δεκατρείς μήνες. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, κατά την άφιξή του στον σταθμό του Μιλάνου, σήμερα το μεσημέρι.

«Μιλάμε για πραγματική συνωμοσία. Θα κερδίσουμε και θα προχωρήσουμε στην σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπή, για να εξακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

«Ο Μόντι λέει ότι έσωσε την Ιταλία από την καταστροφή, αλλά αυτά είναι μπαγαποντιές. Δεν είναι αλήθεια, δεν θα συνέβαινε καμία καταστροφή. Μιλάμε, απλώς, για μια πολιτική και χρηματιστική προσυμφωνημένη κίνηση», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έκανε γνωστό παράλληλα, ότι θα ξεκινήσει «μεγάλη προεκλογική περιοδεία σε όλη την χώρα».

Από την πλευρά του, ο Μάριο Μόντι, από την Βενετία, περιορίσθηκε στο να δηλώσει ότι «είναι πεπεισμένος ότι η κατάσταση της Ιταλίας θα βελτιωθεί, αν όλοι εργασθούν για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Ιταλός πρωθυπουργός, θα ήθελε να συσταθεί μια μόνο λίστα του μετριοπαθούς κέντρου, και για την βουλή, όπως θα γίνει στην γερουσία. Τελικώς, όμως, αναγκάσθηκε να συμβιβασθεί με τις απαιτήσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (UDC) και να δεχθεί, για την εκλογή των κεντρώων βουλευτών που θα τον στηρίξουν, την κατάθεση πολλαπλών ψηφοδελτίων.

O συγκεκριμένος συμβιβασμός, σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν και η αιτία της τελικής άρνησης του νυν υπουργού Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, Κορράντο Πάσσερα, να στηρίξει τον Μόντι, στην νέα του αυτή πολιτική σταδιοδρομία.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου