23 Νοεμβρίου 2012

Την διέλυσε!

Ο Ολυμπιακός έκανε πλάκα στην Αναντολού Εφές (75-53) προκρίθηκε ουσιαστικά στο TOP-16 και έδειξε ικανός ακόμη και για πρωτιά στον όμιλο. Μπορούσε να καλύψει ακόμη και το -26 της Πόλης.Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος πηγαίνουν τώρα στο Κάουνας για να νικήσουν και μετά να περιμένουν άλλη μια ήττα των Λιθουανών για να βγουν πρώτοι στο γκρουπ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έπαιξε καταπληκτική άμυνα. Από τα φιλικά προετοιμασίας ως και τα πρώτα επίσημα ματς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προβλημάτιζε με την εικόνα της στα… μετόπισθεν. Στα τελευταία τρία της παιχνίδια, όμως, στην Ευρωλίγκα (σ.σ. στο Μιλάνο και στη Βιτόρια τα άλλα δύο με Αρμάνι και Κάχα αντίστοιχα), οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαία άμυνα. Η Εφές, μια από τις πιο ταλαντούχες ομάδες επιθετικά στην Ευρωλίγκα έμεινε στους 53 πόντους, κάτι που λέει πάρα πολλά.

MVP: Ο Κώστας Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ των Πειραιωτών συνεχίζει τις καταπληκτικές του εμφανίσεις και πιστοποιεί πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα τον τελευταίο μήνα. Ο 22χρονος φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ, εξαφάνισε τον Βούγιασιτς και όποτε χρειάστηκε έβαλε και μεγάλα σουτ.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Τζόρνταν Φάρμαρ. Ο σούπερ σταρ της τουρκικής ομάδας, ο άνθρωπος που ουσιαστικά από την απόδοση του κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η εικόνα που παρουσιάζει η Αναντολού Εφές σε κάθε παιχνίδι, βγήκε γρήγορα εκτός ρυθμού. Πρώτα η άμυνα του Μάντζαρη και στη συνέχεια εκείνη του Έισι Λο, έβγαλαν τελείως εκτός ρυθμού τον

ΚΕΥ POINT: Το 23-20 του 10’ έγινε 35-26 στο ημίχρονο με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να δέχονται μόλις έξι πόντους (4 βολές και 1 δίποντο) στη δεύτερη περίοδο από την Εφές. Αλλά η άμυνα των «ερυθρολεύκων» συνέχισε να είναι αποτελεσματική και με επιμέρους 23-11 η διαφορά έφτασε στο +21. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι σταμάτησαν να σκέφτονται αν μπορούν να επιστρέψουν στο ματς και κοίταξαν πώς να προστατέψουν το +26 του πρώτου αγώνα.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Σχεδόν 8.000 φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος βρέθηκαν στο ΣΕΦ και είδαν τον Ολυμπιακό να φτάνει σε μια πολύ εύκολη νίκη επί της τουρκικής ομάδας και να εξασφαλίζει την πρόκριση του στο TOP-16. Σε μια γωνιά του φαληρικού σταδίου βρέθηκαν και περίπου 10 φίλοι της Αναντολού Εφές που ταξίδεψαν από την Πόλη για το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 23-20, 35-26, 58-37, 75-53

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (5ριμπ), Λο 10, Άντιτς 5 (1), Σπανούλης 14 (5ριμπ), Περπέρογλου 9 (1), Σλούκας 4, Μαυροειδής, Πάουελ 2, Πρίντεζης 8 (7ριμπ), Παπανικολάου 17 (4/7τριπ, 6ριμπ), Μάντζαρης.

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 6, Βούγιασιτς 8 (1), Μπατούκ, Ερντέν 8 (10ριμπ), Τουντσερί, Σιπ, Γκονλούμ 6 (6ριμπ), Σαβάνοβιτς 5, Γκόρντον 15 (1, 5ριμπ), Κούτσο 2, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 1.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου