23 Νοεμβρίου 2012

Ο Τατσόπουλος σήμερα στο ΒΡΑΔΥ!


Χωρίς αμφιβολία είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών. Της Κολάσεως έχει γίνει από μία δήλωσή του την οποία κάποιοι θέλησαν να την εκλάβουν τοις μετρητοίς και όχι ως σχήμα λόγου. Από τον Πέτρο Κωστόπουλο Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι σαφώς εκρηκτικός. Αρπάζει φωτιά στις φλάτζες εύκολα, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Για να δούμε τι θα δούμε σήμερα το βράδυ.
Δεν μπορούσε να υπάρξει για μένα καλύτερη συγκυρία από τον να έχω καλεσμένο τον Τατσόπουλο σήμερα στο ΒΡΑΔΥ. Έπεσα στην περίπτωση. Δεν είναι η περιβόητη φράση του «πήδηξα την μισή Αθήνα» που με έκανε να τον φέρω αλλά η περιέργειά μου. Έχω διαβάσει βιβλία του Πέτρου και τον θεωρώ εξαίρετο συγγραφέα. Πέρα από αυτό όμως, υπήρξαμε και συνεργάτες, μιας και γράψαμε μερικά υπέροχα κομμάτια στο ESQUIRE.
Υπέροχο ήταν ένα κομμάτι που θυμάμαι όταν τον έστειλα να κάνει τον «αυτόπτη μάρτυρα» στα μπουζούκια. Γελάγαμε τότε. Ο «κουλτουριάρης» θα πήγαινε να κάνει ένα ρεπορτάζ-χρονογράφημα πάνω στους λουλουδόβιους.
Η περιέργεια που έγραψα παραπάνω, άρχισε να δημιουργείται από τότε που ο Πέτρος μπήκε στην πολιτική. Εκεί ξαφνικά παρουσίασε έναν εκρηκτικό και συγκρουσιακό χαρακτήρα, αλλά για να πω την αλήθεια, τον παρουσίασε και με χάρη και με έξυπνο περιτύλιγμα.
Η κόντρα του με την Χρυσή Αυγή είναι μία ιδιαίτερη αντιμετώπιση του θέματος. Η μονοδιάστατη καταγγελία δεν πιστεύω ότι είναι και ο καλύτερος δρόμος κόντρας με τους Χρυσαυγίτες. Το φαινόμενο χρειάζεται αποδιάρθρωση και εκεί χρειάζεται χιούμορ σαρκασμός κοροϊδία, αποκάλυψη και ίσως κανένας τσαμπουκάς άμα λάχει. Λεκτικός εννοώ κατ’ αρχήν. Αν η Χρυσή Αυγή ρίχνει μπινελίκια εσύ τι παριστάνεις; Τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην Βουλή;
Για να μην σας υπενθυμίσω αυτό που έλεγε κάποτε ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου, φιλήσυχος πολίτης κατά τα άλλα. «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες» μιλώντας για την βία και την νοθεία στις εκλογές της δεκαετίας του ’60. Α! Και ξέχασα να πω, Ο Τατσόπουλος «μάσησε» χαζά κατά την γνώμη μου με το θέμα της «αδερφοσύνης».
Πρώτον γιατί απλά δεν είναι και πρέπει να ξέρειο πςω οι μισοί Έλληνες το έχουν ακούσει (είναι βασικό κομμάτι του οπλοστασίου της εθνικής μοχθηρίας), και δεύτερον γιατί ένας διανοούμενος να βρεθεί στην κόντρα με την γκέι κοινότητα;


pkool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου