18 Οκτωβρίου 2012

Το twitter μπλόκαρε λογαριασμό νεοναζιστικής οργάνωσης

Για πρώτη φορά το twitter μπλόκαρε λογαριασμό. Ανήκε σε ακροδεξιά οργάνωση, η οποία απαγορεύθηκε πρόσφατα από το γερμανικό κράτος σαν νεοναζιστική.

«Ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε μονάχα για τη Γερμανία, το περιεχόμενο παραμένει προσβάσιμο για τους χρήστες στις υπόλοιπες χώρες», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter.

Αποτελεί εφαρμογή μιας λειτουργίας του Twitter που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στο 2012, η οποία επιτρέπει την αφαίρεση υλικού που είναι παράνομο σε συγκεκριμένη χώρα, χωρίς να θίγεται ταυτόχρονα, κατά το δυνατόν, η ελευθερία της έκφρασης.

Το όνομα της ακροδεξιάς ομάδας είναι «Besseres Hannover» («Ένα Καλύτερο Αννόβερο») και το αίτημα για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού της ήρθε από τις αστυνομικές αρχές του Ανόβερου.

Μετά από έρευνες στις οικίες 20 υπόπτων ως μελών της οργάνωσης, η γερμανική Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων. Από τις 25 Σεπτεμβρίου, η οργάνωση κηρύχθηκε απαγορευμένη και διαλύθηκε κατά το γερμανικό νόμο.

briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου