12 Αυγούστου 2012

Οι φαντάροι καταγγέλλουν

Φαντάροι στρατιωτικής μονάδας στην Στερεά Ελλάδα με επιστολή τους καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υπό τις οποίες υπηρετούν. Αναδημοσιεύουμε την επιστολή τους. Τα στοιχεία της μονάδας που αναφέρονται στην επιστολή, είναι στην διάθεση του Υπουργείου και κάθε αρμόδιου φορέα εφ’ όσον ζητηθούν.

«Αξιότιμε Κύριε/κυρία ,

Είμαστε στρατιώτες της .......(ναι αυτό το αναθεματισμένο στρατόπεδο της αυτοκτονίας).

Σας στέλνουμε την συγκεκριμένη αναφορά και περιγραφή της κατάστασης γιατί ειλικρινά δεν έχουμε κάποιον να μας σταθεί και να μας υπερασπιστεί. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη και το ΥΠΕΘΑ πρέπει άμεσα να παρέμβει διαφορετικά θα έχουμε σοβαρές επιπτώσεις παρόμοιες με αυτές που ζήσαμε το Μάιο.

Μετράμε 23 συνεχόμενες υπηρεσίες μέσα στο στρατόπεδο. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τα 3ωρα περίπολα , οι πολύωρες εκπαιδεύσεις στα πανάρχαια ραντάρ με την ραδιενεργή σκόνη να σου κολλάει στα μάτια και την συμπεριφορά των στελεχών να μοιάζει σαν να μην καταλαβαίνουν σε τι κατάσταση βρισκόμαστε.

Σε όλα αυτά προστίθεται και το γεγονός ότι κάθε Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη μας στέλνουν υποχρεωτικά στο …. στην Αυλώνα προκειμένου να κουβαλάμε με κλαρκ (ναι εμείς πρέπει να το κάνουμε αυτό ) και με κίνδυνο της ζωής μας. Κουβαλάμε 40 κιλά σε ράφια αποθήκης 4 μέτρων ύψος, σε 42 βαθμούς κελσίου διάφορα τόπια υφάσματος, ρούχα και κουτιά.

Συνεπακόλουθο όλων αυτών είναι τις συγκεκριμένες μέρες τα στρατόπεδα να φυλάσσονται συνολικά από 4 άτομα βαρώντας 5 ώρες πύλες.

Τέλος ο διοικητής έχει κόψει όλες τις ειδικές άδειες ακόμα και τις φοιτητικές γεγονός που μας πάει πίσω στην προσωπική μας ζωή.

Όσον αφορά το φαγητό και την κερδοσκοπία που έχει ήδη αναλυθεί θα σας πω ότι ναι ισχύει. Στο ΚΨΜ πουλιούνται μπύρες προς 1 ευρώ (αν έχεις τον Θεό σου!!!) και απαγορεύεται με ποινή να φέρεις προς κατανάλωση κάτι δικό σου. ΕΛΕΟΣ . Η κερδοσκοπία σε όλο της το μεγαλείο.

Και εδώ μας δημιουργούνται κάποιες απορίες.

Οι συνολικές έξοδοι που έχουνε κοπεί, δηλ δεν βγάζουμε καθόλου εξοδούχους εδώ και ένα μήνα, κόπηκαν με το πρόσχημα της ασφάλειας των στρατοπέδων

Δηλ κ Διοικητά όταν εσείς μας στέλνετε στο …….για να κάνουμε τις χάρες σας στον εκεί Διοικητή και το στρατόπεδο μένει με 4 άτομα συνολικό προσωπικό τότε θέμα ασφαλείας δεν υπάρχει;;;

Το φαγητό που απαγορεύεται να φέρνουμε, ρωτήσατε ποτέ αν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει από το ΚΨΜ τι θα κάνει;;;

Το παιδί σας κύριε Διοικητά θα σας άρεσε να μην μπορούσε να δώσει ούτε ένα μάθημα στην εξεταστική και να πήγαινε η εξεταστική του μισό χρόνο πίσω;;

Σας παρακαλούμε πολύ να δημοσιοποιήσετε το άρθρο μας προς καλό όλων μας και προς ενημέρωση όλων των πολιτών του χάους που επικρατεί στην συγκεκριμένη Μοίρα.

Ελπίζω το ΥΠΕΘΑ καθώς και ο νέος υπουργός Π.Παναγιωτόπουλος να μεριμνήσουν για το θέμα, διαφορετικά θα ζήσουμε καταστάσεις σαν αυτές που η μονάδα μας έζησε τον Μάιο.Σας ευχαριστούμε πολύΣτρατιώτες της ……..»Πηγή: diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου