27 Αυγούστου 2012

ΑΚΟΝΤΙΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΩΤΙΔΑ!

Ένα φρικτό περιστατικό σημάδεψε τη συνάντηση στίβου Bίλχελμ-Ούνκερ-Σπίλεν στο Ντίσελντορφ, την Κυριακή (26/8) με ακόντιο να χτυπά στην καρωτίδα κριτή, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της γερμανικής πόλης. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άτυχος κριτής είχε ξεκινήσει για να μετρήσει τη βολή κι ενώ το ακόντιο δεν είχε προσγειωθεί ακόμα στο έδαφος και με τον αέρα που έπνεε, έκανε κακό υπολογισμό με αποτέλεσμα να πληγεί από αυτό στην καρωτίδα του.

Αμέσως ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο, με τον κριτή να βρίσκεται σε αιμορραγία και όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, να βρίσκεται σε κίνδυνο. Το μίτινγκ, που είναι ένα παραδοσιακό αθλητικό γεγονός στην περιοχή, μετά το ατύχημα διεκόπη, με την αστυνομία να εκκενώνει το στάδιο και τους 800 περίπου θεατές να αποχωρούν από αυτό σε κατάσταση σοκ.

Τα ατυχήματα στον ακοντισμό δεν σπανίζουν. Χαρακτηριστικό είναι το ατύχημα που είχε συμβεί τον Ιούλιο του 2007 στο Golden League της Ρώμης, στο Ολίμπικο, όταν μια βολή του Φινλανδού Τέρο Πιτκαμάκι είχε βρει στα πλευρά τον Τυνήσιο αθλητή του μήκους Σαλίμ Σντιρί, ο οποίος βρισκόταν αμέριμνος στην άλλη άκρη του αγωνιστικού χώρου.

Ο Σντιρί έπειτα από νοσηλεία μερικών εβδομάδων στη Ρώμη επέστρεψε στην πατρίδα του και την επόμενη χρονιά επανήλθε στην αγωνιστική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου