27 Αυγούστου 2012

Ομολόγησε ότι έβαλε 15 φωτιές στη Χίο - Συνελήφθη και ο εμπρηστής της Ζακύνθου


Στα χέρια της αστυνομίας νεαρός που είχε βάλει 15 φωτιές στη Χίο και 61χρονος που ευθύνεται για εμπρησμό δάσους από πρόθεση στη Ζάκυνθο Έναν 24χρονο Έλληνα, ο οποίος ομολόγησε ότι ευθύνεται για 15 πυρκαγιές στη Χίο, συνέλαβε η αστυνομία την Κυριακή, ενώ στα χέρια των αρχών έπεσε και εμπρηστής που είχε δράσει στη Ζάκυνθο.
Πιο αναλυτικά, ο νεαρός στη Χίο συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για φωτιά που εκδηλώθηκε στη Ράχη Καρδαμύλων και κατηγορείται για εμπρησμό αγροτοδασικής έκτασης κατ' εξακολούθηση, καθώς κατά την απολογία του ομολόγησε ότι είχε βάλει επίσης άλλες 14 στο βόρειο τμήμα του νησιού. Οι τρεις εξ αυτών είχαν σημειωθεί το 2011.
Αύριο Δευτέρα, ο ίδιος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.
Σημειώνεται ότι από τις πυρκαγιές στη Χίο έγιναν στάχτη 140.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, χάθηκαν περί τα 460.000 μαστιχόδεντρα, ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο.
Στα χέρια των Αρχών και ο εμπρηστής που κατέκαψε την Ζάκυνθο
Όσον αφορά τον εμπρηστή της Ζακύνθου, πρόκειται για έναν 61χρονο Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της 23ης Αυγούστου στην περιοχή Κοιλιωμένο.
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με την κατηγορία του εμπρησμού δάσους από πρόθεση και μετά από απόφαση του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, το ανακριτικό της τμήμα έχει σχηματίσει μέχρι στιγμής δικογραφίες για πρόκληση εμπρησμού σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε βάρος 250 ατόμων.
Οι 26 εξ αυτών είναι με πρόθεση και οι 224 για αμέλεια. Επίσης, στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας έχουν συλληφθεί 82 άτομα, με μόνο δύο εξ αυτών να έχουν κριθεί προφυλακιστέα.
Οι έρευνες, τόσο στη Ζάκυνθο όσο και στη Χίο, συνεχίζονται.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου