2 Αυγούστου 2012

Λάμβανε επί 21 χρόνια αναπηρική σύνταξη, ενώ εργαζόταν


Απάτη εις βάρος του ΙΚΑ ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος, αξιοποιώντας τα δεδομένα του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, διαπίστωσε ότι συνταξιούχος, ο οποίος λάμβανε σύνταξη αναπηρίας, από το 1989 έως και το 2010, ταυτοχρόνως εργαζόταν και ασφαλιζόταν σε πιστωτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ύψος της οικονομικής ζημίας, που προκλήθηκε στο Ίδρυμα, λόγω καταβολής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σύνταξης, χρονικής περιόδου από 30 Οκτωβρίου 1989 έως 31 Δεκεμβρίου 2010, ανέρχεται στις 131.362,99 ευρώ.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, ο ανωτέρω συνταξιούχος, ενώ ελάμβανε σύνταξη βαριάς αναπηρίας, παρότι εργαζόταν, την 01/01/2011, κατέθεσε εκ νέου αίτηση σύνταξης αναπηρίας στο τοπικό υποκ/μα ασφαλισμένων των εντασσόμενων Ταμείων και κλάδων ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ & ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ και δικαιώθηκε αυτής.
Όπως ανακοινώθηκε, το αρμόδιο υποκ/μα προέβη σε άρση της ασφαλιστικής αναπηρίας, σε καταλογιστική απόφαση και στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τονίζει ότι οι έλεγχοι στις καταβαλλόμενες παροχές, με διασταυρώσεις στοιχείων, που τηρούνται από τις υπηρεσίες του και από άλλους οργανισμούς και φορείς, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να παταχθούν παραβατικές συμπεριφορές, που δημιουργούν διαρροές στα οικονομικά του Ιδρύματος και, τελικά, αποβαίνουν σε βάρος των πραγματικά δικαιούχων.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου