8 Ιουλίου 2012

Ο Πίου είχε έρθει στην Ελλάδα να παίξει μπάλα!

Μάνατζερ ανακάλυψε τον Τζόελ Ανιίνο σε μια γειτονιά της Νιγηρίας να παίζει ποδόσφαιρο και τον έφερε με μεταγραφή, σίγουρος πως θα αφήσει εποχή. Στο μακρινό Ούλι της επαρχίας Ανάμπρα τα παιδιά παίζουν όλη μέρα μπάλα στην αλάνα με ένα όνειρο κοινό: να γίνουν μια μέρα σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, να πάρουν μια μεταγραφή στην Ευρώπη και να ξεφύγουν για πάντα από την ανέχεια.
Ο Τζόελ Ανιίνο –ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης διαφήμισης με τον Πίου- είδε την πόρτα της μεγάλης διαφυγής να ανοίγει διάπλατα μπροστά του όταν, 12 χρόνια πριν ένας μάνατζερ τον επέλεξε για μεταγραφή σε μια μικρή ομάδα της Ελλάδας.
Πριν προλάβει να δοκιμάσει την ευκαιρία του, όμως, τραυματίστηκε σοβαρά –κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης- και το όνειρό του έσβησε απότομα. Οι γιατροί διέγνωσαν μηνίσκο και η μεταγραφή χάλασε αλλά όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο Πρώτο Θέμα, επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα. Στη Νιγηρία δεν επέστρεψε ποτέ.
«Μ’ έφερε ένας μάνατζερ. Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα. Ήρθα μόνος μου, οι γονείς μου είναι ακόμα στην Αφρική. Δεν κατάφερα να παίξω και έκανα πολλές άλλες δουλειές. Δεν ήταν πάντα εύκολα τα πράγματα για μένα», εξομολογείται ο ίδιος.
Δεν… έπλενε τζάμια όπως στη διαφήμιση αλλά βρήκε τα τελευταία δύο χρόνια τον δρόμο του ως βοηθός μακενιστικού (χειρισμός κάμερας) σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής. Εκεί τον βρήκαν και οι εμπνευστές του σποτ της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που μέσα σε μια νύχτα τον μεταμόρφωσαν στον Πίου, το «Μαύρο το πιστόλι» που «βάζει γκολ από τα αποδυτήρια». Τώρα πια δεν προλαβαίνει να υπογράφει αυτόγραφα, όπως λέει γελώντας: «Ξέρω ότι ειδικά τα μικρά παιδιά λατρεύουν τους ποδοσφαιριστές – “είδωλα” σαν εμένα και δεν πρόκειται να τους στερήσω τη χαρά να έχουν ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία μαζί μου. Αυτά όσον αφορά τον Πίου, γιατί ως Τζόελ αποφεύγω τη δημοσιότητα».
«Πιστεύω στην τύχη αλλά πάνω από όλα πιστεύω στις ικανότητες, τη δουλειά, και την επιμονή του καθενός. Και ο Τζόελ έκανε την τύχη του όταν γνώρισε τον Πίου», καταλήγει ο Νιγηριανός ο οποίος στην Ελλάδα γνώρισε και τη γυναίκα της ζωής του!

pkool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου