31 Ιουλίου 2012

Καίγεται για δεύτερο 24ωρο η Βιάννος – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες


Χιλιάδες στρέμματα με ελιές και όχι μόνο, κατεστραμμένα. Αθώα ζώα αποτεφρωμένα. Σπίτια καμμένα. Η Βιάννος καίγεται για δεύτερη μέρα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών θα θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη, τα μέτωπα έχουν περιοριστεί και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό ολοκληρωτικό έλεγχο τη φωτιά.
Οι εικόνες καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, από τη Μάρθα έως τον Κερατόκαμπο, είναι απίστευτες. 2-3 σπίτια στον Κερατόκαμπο κάηκαν, ενώ από την πύρινη λαίλαπα κατέκαψε δεκάδες στρέμματα με ελιές.
Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά, ενώ μόλις ξημέρωσε «σηκώθηκαν» δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα (Έρικσον και Καμόφ-52), γράφει το cretalive.gr. Στην περιοχή επιχειρούν 25 υδροφόρα οχήματα με 60 άνδρες, 50 άνδρες μέλη πεζοπόρων τμημάτων (μεταξύ αυτών οι 30 άνδρες που έφθασαν από τη Θεσσαλονίκη) και κάτοικοι της περιοχής που συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.
Οι διακοπές ρεύματος είναι αλλεπάλληλες, ενώ υπάρχουν προβλήματα και στην ύδρευση. Πάντως, σύμφωνα με το cretalive.gr, οι κάτοικοι της περιοχής πέρασαν τη νύχτα στα σπίτια τους.
Τη Δεύτερα, δυο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένας πυροσβέστης χτύπησε κι επίσης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Στην περιοχή παραμένει το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βιάννου, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις από το Ηράκλειο.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου