31 Ιουλίου 2012

Δένδιας: "Οι 1500 αστυνομικοί που φυλάνε πρόσωπα θα βγουν στους δρόμους"

Την ανησυχία του για τη δημόσια ασφάλεια και το θέμα της μετανάστευσης εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση του με τον Α. Σαμαρά. Περίπου 1.500 αστυνομικοί, οι οποίοι μέχρι σήμερα διατίθεντο για τη φύλαξη προσώπων και ειδικών στόχων, ρίχνονται στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Το παραπάνω προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Δένδια, ο οποίος αποκάλυψε ότι αποδεσμεύονται επίσης 100 οχήματα και 60 μοτοσυκλέτες.
"Καταρχήν, αμέσως μετά τις εκλογές είχε δημιουργηθεί ειδική επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μελέτησε το θέμα των αστυνομικών, που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Η επιτροπή αυτή εξέδωσε το πόρισμά της, το οποίο παρέδωσα σήμερα στον Πρωθυπουργό.
Ο κ. Πρωθυπουργός το ενέκρινε και από την υλοποίηση των μέτρων του πορίσματος, αυτό το οποίο επιτέλους θα συμβεί είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων, δηλαδή 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες, θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα. Και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη", είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κύμα της μετανάστευσης που ενδεχομένως θα απασχολήσει τη χώρα μετά τα γεγονότα στη Συρία, ανέφερε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου:
"Υπάρχει τεράστια ανησυχία. Αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα, που συζητάμε, επίσης με την έγκριση του Πρωθυπουργού, είναι ότι 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη "σφράγιση" του Έβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου