26 Ιουνίου 2012

Γιατρέ πες μου για το σεξ



Όταν λέμε «καλοκαιράκι και βραδινό μπανάκι στη θάλασσα» το μυαλό όλων μας πηγαίνει στο πονηρό. Πόσο όμως ακίνδυνο είναι το σεξ μέσα στη θάλασσα και τι θα πρέπει να γνωρίζουμε; Για το θέμα αυτό μίλησε στο metrogreece.gr η Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνώνγυναικολόγος-χειρουργός, Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα .



«Το σεξ στη θάλασσα ελλοχεύει κινδύνους και ιδιαίτερα για τη γυναίκα αφού υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για μολύνσεις του κόλπου και του τραχήλου», αναφέρει η κ. Ιωαννίδου-Μουζάκα.



«Οι μολύνσεις μπορούν να προκληθούν από βακτηρίδια - μικρόβια - μικροοργανισμούς, που βρίσκονται στη θάλασσα, αλλά και λόγω της μειωμένης λίπανσης του κόλπου που προέρχεται από την αναστολή των φυσιολογικών κολπικών εκκρίσεων που προκαλούνται από το κρύο νερό και την τροποποίηση του PH του κόλπου. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ο κόλπος να είναι λιγότερο υγρός, και να αυξάνει έτσι η πιθανότητα μικροτραυματισμών».



Τέλος, η κ. Ιωαννίδου-Μουζάκα επισήμανε ότι «η χρήση του προφυλακτικού είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση, και ιδίως εάν δεν πρόκειται για μόνιμο σύντροφο. Από την άλλη όμως, η χρήση προφυλακτικού δεν είναι πάντα εύκολη μέσα στη θάλασσα, γι' αυτό και αυξάνει ο κίνδυνος των μολύνσεων και των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, που τη στιγμή αυτή είναι μάστιγα της εποχής για τη χώρα μας».



Πηγή: metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου