16 Μαΐου 2012

HTC VS APPLE


Υπό επιθεώρηση στα αμερικανικά τελωνεία βρίσκονται επί ημέρες δύο από τα ισχυρότερα «χαρτιά» της HTC απέναντι στον ανταγωνισμό το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Τα HTC One X και HTC Evo 4G LTE έχουν ήδη εκλείψει στις ΗΠΑ, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον κατασκευαστή από την Ταϊβάν, καθώς το μερίδιό του στην αμερικανική αγορά βαίνει μειούμενο. Η καθυστέρηση οφείλεται στην συνεχιζόμενη διαμάχη της HTC με την Apple για πατέντες.

Είχε προηγηθεί απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου τον Δεκέμβριο του 2011, με την οποία δικαίωνε την Apple έναντι της HTC. Η Επιτροπή δέχτηκε ότι η HTC χρησιμοποιούσε στα «έξυπνα» κινητά της τηλέφωνα τεχνολογία που επιτρέπει την άμεση κλήση αριθμών ενσωματωμένων σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έγγραφα, την οποία έχει κατοχυρώσει η Apple. Η απόφαση τέθηκε σε εφαρμογή στις 19 Απριλίου 2012.

Προηγουμένως, η HTC πρόλαβε να στείλει στις ΗΠΑ τις πρώτες συσκευές HTC One X και HTC Evo 4G LTE. Η ανανέωση όμως των απαιτούμενων αποθεμάτων στα δύο μεγαλύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και σε άλλους διανομείς απέτυχε, καθώς για να περάσουν εντός αμερικανικής αγοράς οι νεότερες αποστολές απαιτείται να επιθεωρηθούν από τις τελωνειακές αρχές, ώστε να καταπατούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Apple. Τα smartphone της HTC που εισέρχονται στις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να έχουν την επίμαχη τεχνολογία και η HTC δηλώνει ότι έχει ήδη κάνει μια «μικρή αλλαγή στο περιβάλλον διεπαφής με τον χρήστη».

Το πλήγμα στην πορεία της HTC καθίσταται ήδη φανερό, αφού η ανακοίνωση για την καθυστέρηση οδήγησε την μετοχή της στην Ταϊπέι χαμηλότερα κατά 6% σήμερα, Τετάρτη. Ο οίκος Goldman Sachs μεταφέρει στην εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι, ενδέχεται να πλήξει τα έσοδα της HTC το δεύτερο τρίμηνο του 2012 ή ακόμα και στο τρίτο, ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει το γεγονός η εταιρεία. Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, το 15% έως 20% των συνολικών συσκευών που θα διαθέσει το τρέχον τρίμηνο η HTC προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ.

tech.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου