12 Ιουνίου 2013

Λουκέτα σε νοσοκομεία λόγω της μαύρης τρύπας στον ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικα έχει σήμερα 12 Ιουνίου η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ με κυρίαρχο θέμα το έλλειμμα που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ του 2012. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει η Τρόικα νέες συγχωνεύσεις κλινικών, τμημάτων και εργαστηρίων του ΕΣΥ, ακόμα και λουκέτα σε νοσοκομεία.

Στο στόχαστρο μπαίνουν νοσοκομεία όπως το Σπηλιοπούλειο, η Πολυκλινική, το Αγία Βαρβάρα, η Παμμακάριστος, το Πατησίων στην Αθήνα και το Παναγία της Θεσσαλονίκης. Την προσεχή εβδομάδα οι εκπρόσωποι της Τρόικα αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο προκειμένου να εξετάσουν σχεδόν μία προς μία τις συγχωνεύσεις κλινικών, τμημάτων και εργαστηρίων του ΕΣΥ.

Οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών έχουν αποστείλει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, από την περασμένη Παρασκευή, την «έκθεση προόδου» που τους ζητήθηκε. Αυτή περιλαμβάνει όλες τις συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και ποιοι από το προσωπικό έχουν μετακινηθεί για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Όπως αναφέρουν, οι παλαιές οφειλές του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές (ως τον Δεκέμβριο του 2011) ξεπερνούν τα 530 εκατ. ευρώ. Οι νέες οφειλές (από την 1η Ιανουαρίου 2012) ανέρχονται σε περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ. Κάθε μήνα, δηλαδή, προστίθενται 40 εκατ. ευρώ στη «μαύρη τρύπα».

Αργά χθες, μεσημέρι Τρίτης, ολοκληρώθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού η οποία αφορούσε την αποπληρωμή των παρόχων και των προμηθευτών (ληξιπρόθεσμες οφειλές και τρέχουσες πληρωμές του τελευταίου μήνα). Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί σχετική διάταξη στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (σ.σ. θα δοθεί, μεταξύ άλλων, τρίμηνη παράταση στην ασφαλιστική ενημερότητα) με στόχο την απεμπλοκή από το πρόβλημα που προκλήθηκε από την αρμόδια για θέματα ΕΟΠΥΥ επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου