5 Ιουνίου 2013

Τσίπρας: Η κυβέρνηση φλερτάρει απροκάλυπτα με την ακριδεξιά

Η κυβερνητική πολιτική και προσωπικά η στάση του πρωθυπουργού εγκυμονεί τον κίνδυνο «μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής όξυνσης... εγκυμονεί τον κίνδυνο να γυρίσει η χώρα πίσω και να αναθερμάνει διχασμούς και διαιρέσεις που έχουμε αφήσει οριστικά πίσω στο παρελθόν» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο σκοπευτήριο Καισαριανής, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής του.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ιστορική αξία του χώρου και στην θυσία των 200 πατριωτών που εκτελέστηκαν από τους Ναζί για να υπογραμμίσει την μεγάλη συναισθηματική και πολιτική αξία που έχει ο χώρος αυτός για την αριστερά.
Ο χώρος αυτός, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν ανήκει ούτε στην αριστερά ούτε στη δεξιά, αλλά ανήκει στο σύνολο του ελληνικού λαού και δήλωσε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί ώστε να μην ξεπουληθεί αυτός ο συμβολικός τόπος.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφώνησε μια ομιλία με έντονα αντιδεξιά χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι ακολουθεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη στρατηγική. Έχουμε μια τρικομματική κυβέρνηση στην οποία κυρίαρχος εταίρος είναι η χειρότερη λαϊκιστική δεξιά που είδαμε από τη μεταπολίτευση και μετά, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι έχουμε «μια δεξιά που αναγνωρίζει τον εαυτό της στο μετεμφυλιακό κράτος, στην εποχή του χωροφύλακα και των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων».
Είναι φυσικό, σημείωσε, αυτή η δεξιά να θέλει να εξαλειφθεί κάθε ιστορική μνήμη σχετική με την Εθνική Αντίσταση. Είναι φυσικό να ονειρεύεται την επιστροφή σε ένα αυταρχικό κράτος όπου οι πολίτες χωρίζονταν σε εθνικόφρονες και μιάσματα.
Στο σημείο αυτό, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που «θέλουν να αναπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, αλλά προοδευτικός χώρος που στηρίζει τη πιο συντηρητική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που φλερτάρει απροκάλυπτα με την ακροδεξιά και υιοθετεί προκειμένου να ψηφοθηρήσει στο χώρο της Χρυσής Αυγής, ακροδεξιά ρητορική, δεν μπορεί να υπάρξει».
«Πρόκειται για μια δεξιά παλαιάς κοπής, βγαλμένη από τη δεκαετία του '50, που σέρνεται πίσω από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «προφανώς αυτή η πολιτική επιλογή δεν αποτελεί μόνο ιδεοληψία κάποιων φανατικών που βρίσκονται γύρω από τον πρωθυπουργό. Αποτελεί επιλογή και του ιδίου».
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς σήμερα από το τόπο της θυσίας του λαού μας, στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού» και υπογράμμισε ότι «εμείς δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να γυρίσουμε πίσω» ενώ κατέληξε λέγοντας πως «δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να ανασυγκροτήσουμε την Αριστερά με εμφυλιακά συνθήματα».
Κεδίκογλου: Πολιτικός χορηγός της Χρυσής Αυγής ο κ.Τσίπρας
Σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Καισαριανή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «να κοιταχθεί στον καθρέφτη και θα καταλάβει ποιος μέσα από την κατάρρευσή του τροφοδοτεί και πριμοδοτεί τη Χρυσή Αυγή».
«Έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Με τα διχαστικά παραληρήματά του είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός του άλλου άκρου: της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.
Γεννηματά: Ο κ.Τσίπρας και οι κειμενογράφοι του έχουν απύθμενο θράσσος
Ακολούθως, στον κ.Τσίπρα απάντησε και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και οι κειμενογράφοι του «έχουν απύθμενο θράσος».
«Επιχειρούν να οικειοποιηθούν την Εθνική Αντίσταση, τις ηρωικές στιγμές των Ελλήνων πατριωτών. Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε τον Απρίλιο του 1982 με το Ν.1285 την Εθνική Αντίσταση, καταργώντας στην πράξη τον διαχωρισμό του Ελληνικού λαού σε «Εθνικόφρονες» και «Μιάσματα».
» Σήμερα που ο τόπος απαιτεί εθνική συνεννόηση, ο κ. Τσίπρας, κόντρα στις αρχές της Αριστεράς, έρχεται να διχάσει, να ξαναχωρίσει τους Έλληνες, με μοναδικό σκοπό να συντηρήσει ένα ανούσιο δίπολο με τη Νέα Δημοκρατία».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου