10 Ιουνίου 2013

Ημέρα... Παύλου Γιαννακόπουλου

Η 10η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα που έμελλε, λόγω της ένταξης του Παύλου Γιαννακόπουλου στην πράσινη οικογένεια, να αλλάξει όχι μόνο τη διαδρομή του Παναθηναϊκού, αλλά ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού. Πριν από 42 χρόνια, το 1971, ο ιστορικός ηγέτης του Παναθηναϊκού μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, γράφοντας με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην ιστορία της ομάδας.

Το μικρόβιο της Παναθηναϊκός τρέλας το κόλλησε ο Παύλος από τον πατέρα του, Δημήτρη, ο οποίος τον έπαιρνε στο γήπεδο συχνά μαζί με τα αδέρφια του. Αλλωστε, σε παλιότερη συνέντευξή του, ο Παύλος είχε εξιστορήσει, όπως γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα «Η Πράσινη»: «Ημουν 10 ετών. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου με έπαιρνε από το χέρι και με πήγαινε στο γήπεδο. Του λέγαμε: «ό,τι θέλεις υπό την προϋπόθεση να μας πας στο γήπεδο την Κυριακή...».
Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '70 ο Παύλος παρακολουθούσε στενά τα τεκταινόμενα στην ομάδα και λίγες μέρες μετά τον άθλο του «Γουέμπλέϊ» μπήκε για πρώτη φορά στο Δ.Σ.

Η εξέλιξή του ήταν ταχύτατη και περίπου τρία χρόνια αργότερα ανέλαβε χρέη γενικού γραμματέα.

Τη σεζόν 1974-75 ο Παύλος Γιαννακόπουλος βρέθηκε στη διοίκηση του «Παναθηναϊκού Συναγερμού», στην ηγεσία του οποίου ήταν ο Αντώνης Μαντζαβελάκης.

Στις 25 Μαϊου 1976, ο σπουδαιότερος εν ζωή παράγοντας του συλλόγου ανέλαβε πόστο γενικού αρχηγού και α' αντιπροέδρου, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς διετέλεσε και γενικός γραμματέας.

Η ενασχόλησή του με τον Παναθηναϊκό είναι... ασταμάτητη και το 1987 (μέχρι το 1997) ανέλαβε τα ερασιτεχνικά τμήματα ξεκινώντας παράλληλα το χτίσιμο του εξάστερου μαζί με τα αδέρφια του.

Οταν ο ίδιος καλείται να μιλήσει για την προσφορά του στο σύλλογο δεν του αρέσει να λέει πολλά και αρκείται στο ότι «όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει ξεχωριστές στιγμές στον Παναθηναϊκό, τον σύλλογο που αγαπώ και υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Αν και έχει παραδώσει, πλέον, το «τιμόνι» στο γιο του, Δημήτρη, εντούτοις δεν σταματάει ποτέ να ασχολείται με τα κοινά του συλλόγου και να παραμένει «αιώνια πιστός».

Πηγή αναδημοσίευσης; Εφημερίδα «Η Πράσινη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου