4 Ιουνίου 2013

Και δεύτερος νεκρός διαδηλωτής - Κατέληξε 22χρονος χτυπημένος από σφαίρα

Ένας 22χρονος άνδρας εξέπνευσε την Δευτέρα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί όταν δέχτηκε σφαίρα στην διάρκεια διαδήλωσης στα νότια της Τουρκίας, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. "Ο Αμπντουλάχ Κομέρτ τραυματίστηκε σοβαρά (...) από τα πυρά ατόμου που δεν έχει αναγνωριστεί", μετέδωσε το δίκτυο επικαλούμενο ανακοίνωση της τοπικής διοίκησης της επαρχίας Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Η ανακοίνωση πρόσθετε ότι ο 22χρονος εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο.
Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό από τις ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Σύμφωνα με τον βουλευτή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Χασάν Ακγκόλ, τον οποίο επικαλείται το NTV, ο Κομέρτ ήταν μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι δύο διαδηλωτές, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο πρώτος επιβεβαιωμένος νεκρός στις διαδηλώσεις ήταν ο 20χρονος Μεχμέτ Αϊβαλίτας, ο οποίος την Κυριακή χτυπήθηκε από οδηγό αγνοώντας τα σήματα των συγκεντρωμένων στο πάρκο Γκεζί για να σταματήσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου