25 Μαΐου 2013

Preview: Ντόρτμουντ - Μπάγερν

Ντόρτμουντ και Μπάγερν τίθενται αντιμέτωπες στο "Γουέμπλεϊ" το βράδυ του Σαββάτου (21:45) στον 4ο "εμφύλιο" σε τελικό Champions League. Νοκ-άουτ ο... προδότης, Μάριο Γκέτσε. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες... Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου "συγκρούονται" το βράδυ του Σαββάτου (21:45) στον τελικό του Champions League, σε αγγλικό έδαφος.

Το ιστορικό "Γουέμπλεϊ" θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League 2012-2013, στον οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία τίθενται αντιμέτωπες δύο γερμανικές ομάδες.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που στον τελικό φτάνουν ομάδες από την ίδια χώρα, καθώς αυτό έχει συμβεί άλλες τρεις φορές. Το 2000 με Ρεάλ - Βαλένθια, το 2003 με Μίλαν - Γιουβέντους και το 2008 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι.

Η Μπάγερν θα παίξει σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς πέρσι είχε χάσει από την Τσέλσι στην διαδικασία των πέναλτι, μέσα στο Μόναχο.

Οι Βαυαροί έχουν κατακτήσει το τρόπαιο 4 φορές (1974, 1975, 1976, 2001) και θα παίξουν σε τελικό για 10η φορά, καθώς έχουν και πέντε χαμένους (1982, 1987, 1999, 2010, 2012), ενώ φτάνουν στον τελικό για 3η φορά την τελευταία τετραετία!

Η Ντόρτμουντ μόνο μία φορά έχει παίξει σε τελικό και σε αυτόν πήρε το τρόπαιο, νικώντας στο Μόναχο με 3-1 την Γιουβέντους το 1997.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η κορυφή της Ευρώπης θα είναι γερμανική για 7η φορά στην ιστορία, καθώς εκτός από τις 4 κατακτήσεις της Μπάγερν και την μία της Ντόρτμουντ, έχει μία και το Αμβούργο το 1983.
Ντόρτμουντ - Μπάγερν (21:45)

Γήπεδο: "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Πριν τον τελικό το κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Μάριο Γκέτσε, αλλά τελικά δεν θα ισχύει το ίδιο και κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ο διεθνής Γερμανός άσος της Ντόρτμουντ σε λίγες μέρες θα είναι παίκτης της Μπάγερν, όμως λόγω τραυματισμού δεν θα αντιμετωπίσει την μελλοντική του ομάδα στον τελικό του Champions League.

Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα ο Γιούργκεν Κλοπ θα καλύψει το κενό του με τον Κέβιν Γκρόσκροϊτς και συγκεκριμένα θα βάλει τον Γκρόσκροϊτς αριστερά και θα φέρει στο κέντρο τον Μάρκο Ρόις στην θέση του Γκέτσε.

Την κλασική απουσία στην ίδια μάλιστα θέση έχει και ο Γιουπ Γιάνκες για τους Βαυαρούς, με τον Τόνι Κρόος να λείπει λόγω τραυματισμού.

Εκτός πλάνων, όπως όλο τον χρόνο, είναι και ο Χόλγκερ Μπάντστουμπερ, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα εγχειρίστηκε και θα απουσιάσει ακόμη για 10 μήνες!

Οι πιθανές συνθέσεις
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκιουντογάν, Μπλαστσικόβσκι, Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν, Τόμας Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.


sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου