3 Μαΐου 2013

Ο "μαχητής" Γιούσεφ Φος

Ο νέος γυμναστής του Παναθηναϊκού, Γιουσέφ Φος, αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στα παιδικά του χρόνια, ωστόσο κατάφερε με πείσμα και θέληση να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Ο Γιουσέφ Φος είναι μια άγνωστη φιγούρα στην ελληνική πραγματικότητα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο γυμναστής στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν και θα εργαστεί για πρώτη φορά στην χώρα μας, ωστόσο η ζωή του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μάλιστα, αν ο ίδιος το επιθυμούσε θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει βιβλίο με τις εμπειρίες που έχει ως τώρα στην ζωή του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι πριν από δύο χρόνια γυρίστηκε ένα ντοκιμαντέρ για τα βιώματα του κυρίως στην παιδική ηλικία.

Ο νέος γυμναστής του Παναθηναϊκού δεν είχε επ' ουδενί "ονειρεμένα παιδικά χρόνια", όμως ο ίδιος κατάφερε με την θέληση και το πείσμα του να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στο διάβα του και πλέον ν' απολαμβάνει την ζωή όπως ο ίδιος επιθυμεί.

Όπως καταλαβαίνει κάποιος και από το όνομα του, ο Γιούσεφ Φος διαθέτει ένα πολυπολιτισμικό υπόβαθρο, καθώς ο πατέρας του ήταν Μαροκινός και η μητέρα του από την Ολλανδία. Τα προβλήματα όμως στην ζωή του εμφανίστηκαν από πολύ νωρίς, η μητέρα του εθίστηκε στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και αποφάσισε ν' ακολουθήσει μια νομαδική ζωή, ενώ ο πατέρας του παρουσίαζε συμπτώματα ψυχολογικής αστάθειας.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα ο Φος να ξεκινήσει την προσωπική του "οδύσσεια" καταλήγοντας σε διάφορα ορφανοτροφεία και ανάδοχες οικογένειες. Το "καταφύγιο" του κατάφερε να το βρει σε ηλικία 10 ετών όταν πήγε στο ορφανοτροφείο του Grootebroek, όπου έμεινε μέχρι τα 16 και εκεί ουσιαστικά του δόθηκε η ευκαιρία να ονειρεύεται το μέλλον του.

Αφού ολοκλήρωσε το σχολείο, σπούδασε Φυσική Αγωγή στο πανεπιστήμιο του Χέρενφεν και στην συνέχεια άρχισε ν' ασχολείται επαγγελματικά με την εκγύμναση αθλητών και ποδοσφαιρικών ομάδων.

Επέστρεψε μετά από 23 χρόνια

Τον Μάιο του 2011 ο Φος αποφάσισε να κάνει μια "βουτιά" στις αναμνήσεις. Είχαν περάσει 23 χρόνια από τότε που έφυγε από το ορφανοτροφείο, όμως με αφορμή τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για την ζωή του επέστρεψε στον χώρο που ο ίδιος θεωρεί σπίτι του.

"Με συγκινεί πολύ που επέστρεψα στον συγκεκριμένο χώρο. Εδώ έχω ζήσει την πιο όμορφη και πιο σημαντική φάση της ζωής μου, είναι το σπίτι μου" είπε συναισθηματικά φορτισμένος ο Φος μόλις βρέθηκε ξανά στο Grootebroek και άρχισε να θυμάται όσα έζησε για μια εξαετία.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Φος, δεν έχασε ποτέ το κουράγιο του, δεν έχασε ποτέ την θέληση του για να πετύχει τους στόχους του, "πολέμησε" για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και να ζήσει νέες προκλήσεις στην ζωή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έτσι ακριβώς βλέπει εδώ και χρόνια τις επαγγελματικές συνεργασίες που έχει κάνει, σαν προκλήσεις που πρέπει να τις ολοκληρώσει με επιτυχία, κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, άλλωστε αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην έως τώρα επαγγελματική καριέρα του.

prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου