16 Μαΐου 2013

Το παιδί μου δεν είναι δολοφόνος, είναι αυτιστικός, λέει η μάνα του Ολλανδού

Συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα «Hart van Nederland» έδωσε η μητέρα του 20χρονου Ολανδού Σιρίνο Σράιβερ που επιτέθηκε με μαχαίρι στο 12χρονο Ρώσο κατά τις διακοπές του στην Κρήτη. Στο δημοσίευμα η μητέρα του δράστη, Αλεξάνδρα Σράιβερ, αποκάλυψε πως το παιδί της είναι αυτιστικό και πρόκειται για ένα γλυκό αγόρι που δεν του άρεσε να βρίσκεται στο προσκήνιο και να τραβά την προσοχή. Κατά την ίδια τι ακριβώς συνέβη και πώς ο γιος της προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη αποτελεί ένα μυστήριο.
Η ίδια, ακόμη, υποστήριξε πως ήταν αρκετά επιφυλακτική για την απόφαση του γιου της να παραμείνει στην Κρήτη και να εργαστεί στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν όταν έκαναν διακοπές στο νησί. Σύμφωνα με το Enet,gr η μητέρα του δράστη δέχτηκε ο 20χρονος να μείνει στην Ελλάδα και να εργαστεί αφού βεβαιώθηκε πως θα βρίσκεται υπό κατάλληλη επιτήρηση.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Σράιβερ δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με το γιο της από την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό. Είπε, επίσης, πως δεν έχει καταφέρει να έρθει στην Ελλάδα λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν στη χώρα μας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Από την άλλη, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «NRC Handelsblad» το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας έχει επίσης προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον ύποπτο. «Ο επίτιμος πρόξενός μας στο Ηράκλειο προσπαθεί να του παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Novum.
Να σημειωθεί πως εναντίον του 20χρονου Ολλανδού ανιματέρ ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.
Ο μαχαιροβγάλτης Ολλανδός οδηγήθηκε στις 10 το πρωί στον εισαγγελέα Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μάλιστα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων και η διαδικασία καθυστέρησε μέχρι να ορισθεί δικηγόρος του. Ο δράστης πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα για να απολογηθεί.
Την ίδια ώρα, διασωληνωμένο παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού το 12χρονο αγόρι, μετά την ολοκλήρωση της λεπτής νέας χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε από τους ειδικούς του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των βαρύτατων τραυμάτων που του προκάλεσε στο νωτιαίο μυελό με μαχαίρι ο Ολλανδός ανιματέρ.
Οι γιατροί, πρόκειται για τους νευροχειρουργούς κκ Γκουτζόγλου και Χατζημιχάλη, έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητες αποκατάστασης μέσω της χειρουργικής επέμβασης στους τραυματισμένους σπόνδυλους (υπήρχαν δύο μεγάλα χτυπήματα στον έβδομο και τον ένατο σπόνδυλο), αναμένουν πλέον τη μετεγχειρητική εκτίμηση που μπορούν να κάνουν μετά την αποσωλήνωση του μικρού ασθενή.
Κατά πληροφορίες, η επαναφορά από την καταστολή του ασθενή θα επιχειρηθεί τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, κι εφόσον το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση όπως τις πρωινές ώρες. Τότε ενδεχομένως να γίνει και νευρολογικός έλεγχος από τους ειδικούς για να (επαν)αξιολογηθεί το αποτέλεσμα της επέμβασης και το εύρος της βλάβης στις κινητικές λειτουργίες των κάτω άκρων του παιδιού. Κατά πληροφορίες, οι γιατροί του Παίδων δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα περιθώρια που υπάρχουν καθώς η κάκωση που διαπίστωσαν και μέσω της μαγνητικης τομογραφίας και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της πολύωρης επέμβασης είναι βαριά.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου