2 Μαΐου 2013

Διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στη Γερμανία

Περισσότεροι από 7000 αστυνομικοί περιφρουρούν σήμερα τις διαδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται στο Βερολίνο για την Πρωτομαγιά, αλλά και τις κινητοποιήσεις οργανώσεων Νεοναζί. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της Αστυνομίας του Βερολίνου, η οποία ζήτησε ενισχύσεις από τα γειτονικά κρατίδια, περίπου 500 υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος NPD πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή Σενεβάιντε, η οποία θεωρείται προπύργιο της ακροδεξιάς στην γερμανική πρωτεύουσα και 2000 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν κανόνια νερού και σπρέι πιπεριού προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.Κατά παράδοση, το βράδυ της Πρωτομαγιάς πραγματοποιείται πορεία μελών αριστερών οργανώσεων από την περιοχή Κρόιτσμπεργκ, όπου ζουν πολλοί μετανάστες, προς το κέντρο του Βερολίνου. Φέτος αναμένεται να λάβουν μέρος στην πορεία περί τους 10.000 διαδηλωτές. Το μεσημέρι στο Κρόιτσμπεργκ διοργανώθηκαν από τους κατοίκους οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του «Myfest», που γίνονται κάθε χρόνο ως απάντηση στα επεισόδια που συμβαίνουν στις διαδηλώσεις, με την συμμετοχή, φέτος, περίπου 40.000 ατόμων.

Κατά την διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν ακόμη συγκεντρώσεις εργατικών συνδικάτων στην Πύλη του Βραδενβούργου. Κεντρικά συνθήματα των περίπου 12.000 διαδηλωτών ήταν η αντιμετώπιση της φτώχειας στην τρίτη ηλικία και το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς.

Στην κεντρική συγκέντρωση της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης DGV στο Μόναχο, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 400.000 άτομα, ο πρόεδρος Μίχαελ Σόμερ τάχθηκε κατά της συνεχιζόμενης πολιτικής λιτότητας και περικοπών στις υπερχρεωμένες χώρες και ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη. «Αυτή η ήπειρος δεν επιτρέπεται να εφαρμόσει λιτότητα μέχρι θανάτου», δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε την γερμανική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την φορολόγηση των πλουσίων, οι οποίοι, όπως είπε, «θεωρούν την φοροδιαφυγή χόμπι».





Πηγή ΦΩΤΟ: spiegel.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου