1 Μαΐου 2013

Ελεγχος πριν το ταξίδι

Θέλω να κάνω έναν έλεγχο πριν ξεκινήσω το ταξίδι που έχω προγραμματίσει για τις γιορτές, αλλά και γενικά να ελέγχω το αυτοκίνητό μου ανά πάσα στιγμή. Ποια είναι αυτά που πρέπει να κοιτάζω; • Τα καινούργια αυτοκίνητα δεν χρειάζονται συχνά σέρβις και τη φροντίδα των ειδικών. Σε κανονικές συνθήκες, ένα απλό πλύσιμο είναι αρκετό. Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί, ένας καλό έλεγχος που μπορείτε να κάνετε και μόνος σας μπορεί να φανεί σωτήριος.
• Ελέγξτε τη στάθμη όλων των υγρών: λαδιών κινητήρα, υγρών φρένων, μπαταρίας, νερού ψυγείου και υαλοκαθαριστήρων. Αν εξαιρέσουμε τα λάδια, σε όλα τα άλλα οι ενδείξεις φαίνονται με μια ματιά.
• Κάντε έναν σχολαστικό έλεγχο στο χώρο του κινητήρα και τσεκάρετε για τυχόν φθαρμένους ή λασκαρισμένους ιμάντες, για διαρροές λαδιού ή νερού, και γενικά κοιτάξτε μήπως σας φαίνεται κάτι περίεργο οπότε να συμβουλευτείτε τον μηχανικό σας. Αν αφήνετε στο ίδιο σημείο το αυτοκίνητό σας, ελέγξτε κι εκεί για τυχόν διαρροές λαδιού.
• Τσεκάρετε τις πιέσεις των ελαστικών με ένα πιεσόμετρο. Εκτός από τα βενζινάδικα που διαθέτουν, υπάρχουν πιεσόμετρα και στην αγορά, για να μπορείτε να κάνετε μόνος σας τον έλεγχο οποιαδήποτε στιγμή.
• Δείτε και όλες τις λάμπες. Με τη βοήθεια κάποιου φίλου σας, ελέγξτε τα μικρά φώτα, τα μεσαία και μεγάλα φώτα πορείας. Επίσης το φως οπισθοπορείας, στοπ και φώτα ομίχλης.
• Ένας ακόμα τρόπος για ανακαλύψετε τυχόν πρόβλημα είναι να βάλετε μπροστά τον κινητήρα και να παρατηρήσετε αν ακούγεται κάποιος περίεργος θόρυβος από αυτόν ή από το αμάξωμα. Σε περίπτωση που ακούσετε κάτι, συμβουλευτείτε τον μηχανικό σας.

modauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου