20 Απριλίου 2013

Δένδιας: Τα θύματα δεν θα απελαθούν-Συνελήφθησαν οι τρεις επιστάτες

Σε δικηγορικό γραφείο της Αμαλιάδας συνελήφθησαν οι δύο από τους τρεις επιστάτες του αιματηρού περιστατικού της Τετάρτης στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας. Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα η σύλληψη και του τρίτου επιστάτη, ηλικίας 21 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας. Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 39 και 27 ετών μετέβησαν στο δικηγορικό γραφείο προκειμένου να παραδοθούν. Ν. Δένδιας: Ο Νόμος στην πατρίδα μας εφαρμόζεται σε κάθε κατεύθυνση

Το πρωί, λίγα λεπτά πριν από τις 9 έφτασε στο Αστυνομικό τμήμα της Βάρδας στην Ηλεία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας και τον διευθυντή της οικονομικής αστυνομίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dete.gr, βρέθηκε -πιθανότατα κρυμμένο σε θάμνο- ένα από τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν οι δράστες τους εργάτες από το Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κυνηγετικό όπλο.

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε την Παρασκευή ο νεαρός που παρείχε καταφύγιο στους δράστες της ένοπλης επίθεσης κατά των αλλοδαπών εργατών γης. Οι άλλοι δυο δράστες πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.
Ο κ. Δένδιας αφού ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία των ερευνών αναφέρθηκε στο περιστατικό σημειώνοντας: «Αυτό που συνέβη εδώ δεν αντίκειται μόνο στην νομιμότητα, αλλά ευθέως στην ιδέας της ανθρωπιάς». Ο υπουργός χαρακτήρισε το περιστατικό παντελώς απαράδεκτο σημειώνοντας ότι: «δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού», ενώ κατηγορηματικά πρόσθεσε: «Ουδείς από τα θύματα, είτε κρατείτε, είτε υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί. Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει μου επιτρέπει ευθέως να σας δηλώσω ότι έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση». Επίσης, ο υπουργός επισκέφθηκε και τους τραυματίες αλλοδαπούς εργάτες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου.
Γ. Βρούτσης: Tα νομοθετικά κενά της «μαύρης εργασίας» καλύφθηκαν

Με εντολή Σαμαρά ο Δένδιας στην Ηλεία

Την άμεση σύλληψη των δραστών και την παραδειγματική ποινή τους ζήτησε ο Πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το τραγικό περιστατικό στη Νέα Μανωλάδα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Νίκο Δένδια να μεταβεί ο ίδιος στην Ηλεία προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες της αστυνομίας και να τον ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις.

«Νομιμότητα παντού» αυτό ήταν το νόημα της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με συνεργάτες των δύο πλευρών. Στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι μόνο η σύλληψη των ενόχων αλλά και να μπει ένα οριστικό τέλος στα φαινόμενα αυτά που διαδραματίζονται στην συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα συνομιλητές του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως τέτοια γεγονότα δημιουργούν μια άσχημη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και στέλνουν λάθος μηνύματα.

Στο Μαξίμου με το που έγινε γνωστή η δολοφονική ενέργεια των δραστών εναντίον των μεταναστών σήμανε συναγερμός και ακολούθησαν συσκέψεις του Α. Σαμαρά με τους στενούς του συνεργάτες. Συνομιλητές του Πρωθυπουργού εκτιμούσαν πως ένα τέτοιο γεγονός θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, αλλά και για τα όσα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες στις Σκουριές. Από την κυβέρνηση τονίζουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί παντού.

Από την πρώτη στιγμή, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά και ο υπουργός Εργασίας με δηλώσεις τους καταδίκασαν το περιστατικό, ενώ στην Κατεχάκη επικρατούσε επιχειρησιακός «πυρετός» με στόχο την σύλληψη των δραστών.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου