26 Μαρτίου 2013

Ο θάνατος του Μπερεζόφσκι οφείλεται πιθανόν σε απαγχονισμό

Η νεκροψία στη σορό του ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο στη νότια Αγγλία, δείχνει ότι πιθανή αιτία του θανάτου του είναι ο απαγχονισμός, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. "Νεκροψία διεξήχθη την Δευτέρα στη σορό του ρώσου υπηκόου Μπόρις Μπερεζόφσκι 67 ετών, ο οποίος πέθανε στην κατοικία του στο Ασκοτ", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

"Τα αποτελέσματα της νεκροψίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από ιατροδικαστή του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, έδειξε πως τα αίτια θανάτου συνάδουν με τον απαγχονισμό. Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ίχνη πάλης", πριν από το θάνατο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Επιπλέον εξετάσεις, ειδικά ιστολογικές και τοξικολογικές, πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά τα αποτελέσματά τους θα γίνουν γνωστά σε αρκετές εβδομάδες, επισήμανε η αστυνομία και πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί για πολλές ημέρες η έρευνα στην κατοικία του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Όσο συνεχίζονται οι έρευνες, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα ευρήματα", τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομία της περιοχής επιθεωρητής Κέβιν Μπράουν. Ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός από έναν υπάλληλό του σε ένα από τα μπάνια της έπαυλής του το μεσημέρι του Σαββάτο. Τελευταία φορά τον είχαν δει στις 22:30 (ώρα GMT) το προηγούμενο βράδυ.

"Δεν έχουμε αποδείξεις για την εμπλοκή τρίτου προσώπου", πρόσθεσε ο Μπράουν. Ορισμένοι συγγενείς του Μπερεζόφσκι ανέφεραν πως βρισκόταν σε καταθλιπτική κατάσταση, όμως την πιθανότητα αυτοκτονίας απέκλεισαν φίλοι του. Ο ρωσικός Τύπος επικαλούμενος ειδικούς ή πολιτικούς αναλυτές αναφέρεται σε όλες τις πιθανότητας, ακόμα και την δολοφονία του από το ΜΙ5 ή τον σκηνοθετημένο θάνατό του.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν την Κυριακή πως ο Μπερεζόφσκι είχε γλιτώσει από δύο απόπειρες δολοφονΊΑς, η μια από αυτές στη Ρωσία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του. Ο Μπερεζόφσκι τα τελευταία χρόνια είδε την περιουσία του να μειώνεται σημαντικά, μετά την δικαστική διαμάχη με την δεύτερη σύζυγό του Γκαλίνα, που του κόστισε 100 εκατομμύρια στερλίνες, αλλά και αυτή με τον Ρομάν Αμπραμόβιτς στον οποίο κατέβαλε τρία δισεκατομμύρια στερλίνες.

Ο Μπερεζόφσκι, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Ρώσους επιχειρηματίες και μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο και είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο--ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, μια ραδιενεργή ουσία, το 2006.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου