28 Μαρτίου 2013

Βραζιλιάνα αναισθησιολόγος σκότωνε ασθενείς για να αδειάζουν κρεβάτια...

Το πρόβλημα της έλλειψης κλινών εντατικής σε νοσοκομείο της Βραζιλίας, αποφάσισε να επιλύσει μια νοσηλεύτρια, η οποία σκέφτηκε πως ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθούν κρεβάτια ήταν να απαλλαγεί από τους ασθενείς οι οποίοι τα καταλάμβαναν. Η αναισθησιολόγος Βιρτζίνια Ελένα Σοάρς ντε Σόουζα, κατηγορείται λοιπόν πως δολοφόνησε επτά ασθενείς για να αδειάσουν κρεβάτια στην εντατική του Ευαγγελικού Νοσοκομείου της πόλης Κουριτίμπα, ενώ επιπλέον ερευνώνται και οι θάνατοι 300 ασθενών τους οποίους είχε αναλάβει. Την ίδια στιγμή, ερευνάται η συμμετοχή επτά μελών του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, στις δολοφονίες των ασθενών.
Για την ώρα αυτό που υποστηρίζουν οι αρχές είναι πως η Σόουζα χορηγούσε στους ασθενείς υπερβολική δόση μυοχαλαρωτικού ή τους μείωνε την παροχή οξυγόνου, προκαλώντας τους ασφυξία.
Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη ότι είκοσι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εντατική του νοσοκομείου, πέθαναν υπό μυστηριώδεις συνθήκες στη βάρδια της.
Παρότι η ίδια υποστηρίζει την αθωότητά της, λέγοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις δολοφονίες, ένας νοσηλευτής με τις δηλώσεις του δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Όπως δήλωσε στο Globo Tv: «Νόμιζε πως είναι Θεός. Έκανε ό,τι ήθελε και άλλοι τρεις γιατροί λειτουργούσαν όπως εκείνη», ενώ υποστήριξε ότι έπειτα από λίγα λεπτά απουσίας του ένας ασθενής έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν η Σόουζα στον θάλαμο.
Λέγεται, μάλιστα, πως μπορεί να βρίσκεται και πίσω από τον θάνατο του συζύγου της, ο οποίος απεβίωσε το 2006 από καρκίνο του εντέρου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου