21 Μαρτίου 2013

Τραγωδία στο νοσοκομείο Σπάρτης: 76χρονος Γερμανός πυροβόλησε φυσιοθεραπευτή και αυτοκτόνησε

Στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, στον χώρο του Νοσοκομείου Σπάρτης εισήλθε ο 76χρονος Γερμανός υπήκοος, σκυθρωπός, αφού δύο μέρες πριν, έχασε την γυναίκα του που νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική. Κατευθύνθηκε από την κεντρική είσοδο στο ισόγειο του Νοσοκομείου και στο Φυσικοθεραπευτήριο. Στα χέρια του κρατούσε μια ψάθα όπου είχε τυλιγμένη μια καραμπίνα αποσυναρμολογημένη.
Φτάνοντας στο Φυσικοθεραπευτήριο, αναζήτησε τους Φυσικοθεραπευτές, έχοντας ήδη συνδέσει και οπλίσει την καραμπίνα. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με τον Φυσικοθεραπευτή Α. Κ. Ο πρώτο πυροβολισμός ακούστηκε στο διάδρομο. Ο φυσικοθεραπευτής έπεσε τραυματισμένος στα πλευρά.
Στο διάδρομο ένας γιατρός συνέστησε στον 76χρονο να αφήσει το όπλο. Αυτός χαμογέλασε έχοντας το χέρι στη σκανδάλη. Ήταν ο τελευταίος μορφασμός του πριν τον δεύτερο πυροβολισμό. Ο Γερμανός έστρεψε το όπλο στο στόμα του, πυροβόλησε και έπεσε νεκρός.
Το ζεύγος που έμελλε να στιγματίσει το Νοσοκομείο Σπάρτης ζούσε χρόνια στη Λακωνία, μάλλον στην περιοχή του Γυθείου. Η σύζυγος του αυτόχειρα νοσηλευόταν με εγκεφαλικό και κατέληξε στο Νοσοκομείο δύο μέρες πριν, στα χέρια του αυτόχειρα.
Με το θάνατό της, λένε μάρτυρες ο Γερμανός, που έδειχνε φιλήσυχος και ολιγομίλητος, έφυγε, για να επιστρέψει έτοιμος για φόνο και αυτοκτονία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr o αυτόχειρας είχε πάνω του γράμμα. Ζητούσε να τον θάψουν μαζί με την γυναίκα του ενώ ανέφερε και οικονομικά χρέη κατονομάζοντας και τα πρόσωπα στα οποία χρωστούσε. Κανείς δεν γνωρίζει αν στο γράμμα αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του όπως και το αν είχε λόγους να αναζητά κάποιον γιατρό ή φυσικοθεραπευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου