21 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος ήταν ο "φύλακας" του cd;

Σε αναζήτηση του συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος πήρε προς φύλαξη το επίμαχο cd με τη λίστα «Λαγκάρντ», βρίσκεται η Προανακριτική Επιτροπή. Σήμερα κατέθεσαν 34 συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών οι οποίοι, σύμφωνα με τον Real Fm, ρωτήθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής, αν πήραν το cd, αν τους ζητήθηκε να το φυλάξουν ή αν άκουσαν κάτι σχετικό με την υπόθεση . Ωστόσο κανείς από τους 34 συνεργάτες δεν είπε ότι ήταν το άτομο στο οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου εμπιστεύθηκε το cd.

Απομένουν ακόμα τέσσερις συνεργάτες του πρώην Υπουργού Οικονομικών να καταθέσουν οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και αναμένεται να κληθούν από την Προανακριτική Επιτροπή το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κατέθεσε ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Χρήστος Αθανασίου, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελίες κατά των πρώην Υπουργών, Φίλιππου Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου. Όπως ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τον Real Fm, οι δύο υπουργοί γνώριζαν για την υπόθεση με τη λίστα «Λαγκάρντ» αλλά δεν έκαναν κάτι.

Ο κ. Αθανασίου παρουσίασε μία γραπτή αναφορά που είχε αποστείλει στους δυο υπουργούς τον Απρίλιο του 2010 στην οποία ζητά το «πράσινο φως» για την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Ντουκάκη. Στο συγκεκριμένο κείμενο αναφέρει ότι υπήρχαν φήμες για την λίστα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, την οποία είχε δώσει στην ελληνική κυβέρνηση ένας Ελβετός τραπεζίτης. Όπως υποστήριξε ο κ. Αθανασίου την είχε ζητήσει επανειλημμένως από τον υπεύθυνο, ο οποίος δήλωνε άγνοια.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου