2 Φεβρουαρίου 2013

Βάφλες με κανέλλα και φρέσκα φρούτα για ένα τέλειο σνακ

Τι καλύτερο από μια γευστική -πλην όμως υγιεινή- βάφλα που θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία ώστε να είστε δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια όλη τη μέρα! Η εκτέλεση της είναι εύκολη, αρκεί να έχετε την κατάλληλη βαφλιέρα στη διάθεση σας. Τι θα χρειαστείτε (για 6 κομμάτια)
* 1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
* ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
* 2 φλιτζάνια με νιφάδες βρώμης
* 3 κουταλιές της σούπας λινάρι για φαγητό
* 2 κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη
* 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
* 2 μεγάλα αυγά
* 1 φλιτζάνι γιαούρτι
* 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα σόγιας ή κανονικό
* ¼ του φλιτζανιού μαργαρίνη
Πως θα το ετοιμάσετε
Προθερμάνετε την βαφλιέρα σας σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα πρώτα επτά υλικά. Σε ένα μικρότερο μπολ, αναμειγνύετε τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη μαργαρίνη. Απλώστε το υγρό σας μείγμα στο άλλο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε απαλά. Στη συνέχεια, ρίχτε τα 3/4 του μείγματος στο κέντρο της βαφλιέρας σας και αφήστε το να ψηθεί μέχρι να πάρει μια καφετιά απόχρωση, Τέλος σερβίρετε προσθέτοντας σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα φρούτα.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου