24 Φεβρουαρίου 2013

Οι μισοί Έλληνες κατηγορούν για φοροδιαφυγή τους άλλους μισούς

Φοροφυγάδες στο πρόσωπο των μισών Ελλήνων βλέπουν οι άλλοι μισοί. Η πλειοψηφία θεωρεί ως μείζον ζήτημα τη φοροδιαφυγή Δημοσκόπηση της GPO αποτυπώνει την άποψη των πολιτών πως ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα στην χώρα είναι η φοροδιαφυγή. Επιπλέον πιστεύει η πλειοψηφία πως οι μισοί Έλληνες κρύβουν έσοδα.
Η δημοσκόπηση της GPO έγινε για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επίκεντρο ο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τη φοροδιαφυγή και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
Το 95,7% των πολιτών θεωρούν ως πολύ σοβαρό το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, ενώ συγχρόνως το 53%, πιστεύει ότι οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν συστηματικά.
Επιπλέον ένα 75,5% πιστεύει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Την ίδια στιγμή, το 80,9% έχει αρνητική γνώμη για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ το 86,5% πιστεύει πως η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν ευνοεί την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
Ως σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα, οι πολίτες θεωρούν πως είναι το ασταθές φορολογικό σύστημα (σε ποσοστό 49,4%), η γραφειοκρατία (48,2%), η χαμηλή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών (20,6%) και η φοροδιαφυγή (20,2%).
Εξάλλου, οι πολίτες θεωρούν ως μεγαλύτερους φοροφυγάδες τα ιατρεία (σε ποσοστό 88,6%), τους τεχνίτες (85,4%), τα δικηγορικά γραφεία και τα συμβολαιογραφεία (75,2%), τα εστιατόρια και τις ταβέρνες (57,9%) και τα βενζινάδικα (44,1%).

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου