6 Φεβρουαρίου 2013

Νέες συγχωνεύσεις σε δομές του ΕΣΥ

Σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, θα κατευθυνθεί προσωπικό και μονάδες του 3ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο συγχωνεύσεων που πραγματοποιούνται στο ΕΣΥ. Με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο Ι.Κ.Α), με την αντίστοιχη μονάδα του Γ.Ν.Α 'Ευαγγελισμός', ο εκσυγχρονισμός της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας του Παραρτήματος μετακινείται προς στελέχωση της αντίστοιχης μονάδος του Γ.Ν.Α 'Γ. Γεννηματάς', η οποία πλέον τίθεται σε λειτουργία.

Το λοιπό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου Γ.Ν.Α 'Ευαγγελισμός - Οφθαλμιατρείο – Πολυκλινική' ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι μπορεί να πετύχει εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 ευρώ ετησίως, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής, επί της οδού Καποδιστρίου 4.

Παράλληλα, αξιοποιούνται υποδομές, εξοπλισμός και προσωπικό, ενισχύονται οι ενοποιημένες νοσοκομειακές μονάδες και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την τελευταία παρέμβαση σε μονάδες της Αττικής. Θα ακολουθήσουν συγχωνεύσεις στην περιφέρεια ή σε τμήματα του ΕΣΥ.


iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου