13 Φεβρουαρίου 2013

Τα ρίχνει στον Γρηγοράκο ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της Βουλής, Λεωνίδα Γρηγοράκο, βάζει στο στόχαστρο για την ματαίωση της ονομαστικής ψηφοφορίας ο ΣΥΡΙΖΑ, που όπως τονίζει, «οι βουλευτές, εισέρχονταν στην αίθουσα». Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σχετικά με τη ματαίωση της διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα 8 και 19 του ν/σ για τη «διατήρηση ελάχιστου ποσοστού αποθεμάτων αργού πετρελαίου και των τελικών προϊόντων», ήταν «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η διαδικασία εκφώνησης από το προεδρείο του καταλόγου των αιτουμένων την ονομαστική ψηφοφορία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διεξαγωγή της».

«Ενώ εισέρχονταν οι βουλευτές εντός της αίθουσας, ο Πρόεδρος περαίωσε την εκφώνηση χωρίς να δώσει την ελάχιστη δυνατότητα για την έγκαιρη παρουσία τους ή και να προχωρήσει σε ελάχιστη χρονική διακοπή, όπως είθισται. Δεν υπήρξε καν ειδοποίηση προς τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής που συνεδρίαζε την ίδια ώρα, ενώ υπήρξε δέσμευση προς τούτο», τονίζει ο κ. Βούτσης και καταλήγει:

«Φαινόμενα που δεν τιμούν τις διαδικασίες της Βουλής και τα οποία, δυστυχώς, συνεχίζονται, με ευθύνη, αυτή τη φορά, του ίδιου του προεδρεύοντος».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου