30 Δεκεμβρίου 2012

Μία χριστουγεννιάτικη μέρα στο γραφείο

Παλαιότερα τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια του ΝΒΑ ήταν πραγματικά κάτι ιδιαίτερο. Ένα παιχνίδι στην Ανατολή, ένα στην Δύση και η επανάληψη του τελικού. Αυτό ήταν. Βλέποντας όμως το ενδιαφέρον του κόσμου, το πρωτάθλημα διοργανώνει ουσιαστικά μία πλήρη αγωνιστική και αυτοδημιουργεί ένα συγκεκριμένο ζήτημα: πρόκειται για μία ημέρα σαν όλες τις άλλες. Σπουδαία παιχνίδια, λείπει όμως το ιδιαίτερο, το ξέσπασμα. Άλλωστε είναι σαφές πως με περισσότερες πολύ καλές ομάδες, από το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς, έως και σήμερα, δεν υπάρχουν σημαντικές αυξομειώσεις.



Πολύ λογικά, λοιπόν, τα αποτελέσματα των εορταστικών παιχνιδιών, σαν να ήταν μία ακόμα ημέρα στην δουλειά.



Οι Nets συνεχίζουν να απογοητεύουν και οι διαδοχικές αλλαγές του Avery Johnson δεν προσφέρουν λύσεις και τελικά να διασυρθούν από τους πιο ομαδικούς Celtics.



Οι Lakers παίζουν στην έδρα τους, γύρισε ο Nash οπότε θα είναι καλύτεροι την ίδια ώρα που οι Knicks… κόλλησαν ελλείψει Αmar'e. Είναι σαφές ότι η Νέα Υόρκη δεν μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό αν δεν επιστρέψει ο έτερος αστέρας. Όσο για τους Lakers, παρά την πικρία που βγάζει ο Magic, o οποίος δήλωσε ότι το Showtime επανήλθε στο L.A. από τους Clippers όμως, θα βρουν τον δρόμο τους θα είναι πολύ ανταγωνιστικοί, δύσκολα όμως θα καταφέρουν να πάρουν πρωτάθλημα.



Γιατί; διότι οι Clippers τους προσπέρασαν στην κούρσα διαδοχής των Thunder. Οι μικροί του L.A. διαθέτουν μακράν την πιο ισορροπημένη ομάδα του ΝΒΑ με τρομερές επιλογές από τον πάγκο καθώς η δεύτερη πεντάδα (Crawford, Barnes, Odom, Bledsoe) νικά τις περισσότερες… πρώτες.



Το θέμα όμως παραμένει στην Oklahoma City. Με τους Heat εμφάνισαν το βασικό τους πρόβλημα: λείπει ο Harden ή ένας τρίτος σταθερός πόλος κοντά στο καλάθι, κάτι που δεν είναι ο Ibaka. Βεβαίως θα πρέπει να δώσουμε χρόνο στον Martin όμως φαίνεται πως οι Thunder δεν έχουν πολλά περιθώρια να γίνουν καλύτεροι, καλύτεροι από τους Heat όπως το επιθυμούν.



To Miami γνωρίζει την μοίρα του. Αν ο Wade παραμείνει έστω σε αυτό το 60-70% του κανονικού του εαυτού(λόγω των πολλών προβλημάτων με τραυματισμούς), το πρωτάθλημα μπορεί να παραμείνει στην Φλόριδα. Αν όχι, τότε μπλέκει όχι τόσο στην Ανατολή όσο στους τελικούς.



Τελικά, μία χαρά περάσαμε, καλά παιχνίδια, πολύ φορμαρισμένες ομάδες.

nba.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου