12 Δεκεμβρίου 2012

Παράθυρο από Ράιχενμπαχ για κατοχικές αποζημιώσεις


Ανοιχτό παράθυρο από τον Χορστ Ράιχενμπαχ για τις κατοχικές αποζημιώσεις. Τι ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα Στο θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για τη χώρα Χορστ Ράιχενμπαχ.
Στο περιθώριο επιχειρηματικού συνεδρίου, ο τεχνοκράτης των Βρυξελλών κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου γύρω από την πρόοδο των συζητήσεων επί του θέματος.
Αυτό ήταν άλλωστε και το βασικό αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχε με το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο.
"Η συνάντηση έγινε κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και έγινε σε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.
Όσον αφορά το ζήτημα του κατοχικού δανείου πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν δύο πτυχές. Πρώτον, η σχέση μεταξύ των δύο κρατών της Ελλάδας και της Γερμανίας η οποία από ηθικής άποψης δεν έχει επιλυθεί.
Και δεύτερον, τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων (των μεμονωμένων ατόμων) που και εδώ από ηθική άποψη πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ επισήμανε πως παρά τις δύσκολες συνθήκες η αισιοδοξία του για τη χώρα ενισχύεται, καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στις αποκρατικοποιήσεις.
"Η σοβαρότητα με την οποία τώρα γίνεται η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων μου δίνει την ελπίδα ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι", σημείωσε, τονίζοντας πως αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε εκτός στόχων στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου