27 Δεκεμβρίου 2012

Μικραίνει ο δημόσιος τομέας

7.500 κενές θέσεις στο δημόσιο τομέα και 800 υπάλληλοι σε αργία είναι ο απολογισμός των στοιχείων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως τα παρουσίασε ο υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Ο κ. Μανιτάκης στη συνάντηση επιβεβαίωσε ότι 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν το αργότερο έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα προσέλθουν από υπηρεσίες που θα δηλώσουν ότι έχουν πλεονασματικό προσωπικό και θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες που δήλωσαν προβλήματα κενών θέσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, το μεγαλύτερο πρόβλημα κενών θέσεων υπάρχει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Εσωτερικών (λόγω δήμων).

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 3.314 κενές θέσεις στο Προστασίας του Πολίτη, 1.065 στο Εσωτερικών, 704 στο Παιδείας, 650 στο Εργασίας και 636 στο Υγείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τις επόμενες ημέρες -μπορεί και ώρες- θα συγκροτηθεί το Τριμελές Συμβούλιο αξιολόγησης, το οποίο θα αποφασίζει για τις μετακινήσεις.

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε συγκεκριμένες κενές θέσεις άλλων υπηρεσιών, σύμφωνα με τα σχετικά οργανογράμματα και αφού περάσουν από τη διαδικασία του Τριμελούς Συμβουλίου θα μετακινούνται.

Το Τριμελές Συμβούλιο θα λαμβάνει υπ' όψιν

α) την επιθυμία του υπαλλήλου

β) την επαγγελματική και εκπαιδευτική κατάρτιση σε συνδυασμό με τη θέση που προορίζεται

γ) τον τόπο καταγωγής του, αν ο υπάλληλος δηλώσει ότι θέλει να μετακινηθεί εκεί

Σε σχέση με την αργία, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Επίσης, ο υπουργός χαρακτήρισε σημαντικό το νόμο ίδρυσης γενικής γραμματείας Συντονισμού της κυβέρνησης, η οποία θα συντονίζει τους υπουργούςκαι απέδωσε αποκλείσεις στον προϋπολογισμό των προηγούμενων ετών σε έλλειψη συνεννόησης του πολιτικού προσωπικού.

Χαρακτηριστικά, είπε πως η συγκεκριμένη γραμματεία θα λειτουργήσει ως θεματοφύλακας της θεσμικής μνήμης και συμπλήρωσε πως "όταν αναλάβαμε εμείς, βρήκαμε μπροστά μας ένα άδειο τραπέζι".

Στη συνάντηση το λόγο πήρε επίσης ο υφυπουργός κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως σε συνεργασία με τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών οι ληξιαρχικές μεταβολές θα περνάνε πλέον από τους δήμους απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία μέσω ψηφιακού συστήματος, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των συντάξεων - "μαϊμού".

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου